СЕДАМ ЗЛАТНИХ МЕДАЉА ЗА ШК „СВЕТИ ГЕОРГИЈЕ“ НА ПРВЕНСТВУ РС :: Semberija INFO ::

 

СЕДАМ ЗЛАТНИХ МЕДАЉА ЗА ШК „СВЕТИ ГЕОРГИЈЕ“ НА ПРВЕНСТВУ РС



Протеклог викенда, другог и трећег децембра у Дворовима је одржано 3. Кадетско и омладинско првенство Републике Српске у убрзаном (рапид) и брзопотезном шаху. На првенству је учествовало 140 такмичара из Републике Српске.

Шаховски клуб „Свети Георгије“ наступио је на оба  турнира са 25 такмичара. На првенству у убрзаном шаху шахисти ШК „Свети Георгије“ освојили су девет медаља: пет златних, двије сребрне и двије бронзане медаље. 



Златне медаље, и титуле првака Републике Српске у својим узрасним категоријама освојили су: Давид Перић (М-10), Дарко Јовановић (М-14), Мирко Шајин (М-16), Матеја Крстић (М-18) и Теона Дукић (Ж-14). Сребрне медаље и вицешампионске титуле освојили су Алексеј Перић (М-08) и Ана Недаковић (Ж-12) док су бронзане медаље освојили (М-12) Матија Стаменковић  и Вук Солаковић (М-14).



Други дан Кадетског и омладинског првенства Републике Српске био је резервисан за брзопотезни шах. И овдје су млади шахисти ШК „Свети Георгије“ остварили запажен наступ освојивши пет медаља: двије златне, двије сребрне и једну бронзану.



Давид Перић (М 08-10) и Дарко Јовановић (М 12-14) постали су шампиони Републике Српске освојивши златне медаље док су Теона Дукић (Ж 12-14) и Мирко Шајин (М 16-20) освојили сребрне медаље и вицешампионске наслове. Бронзану медаљу осојио је Никола Стевић.


 
- Давид Перић је постао овогодишњи апсолутни шампион у својој групи М10 . Карактеристично је да је освојена медаља у свакој конкуренцији у којој смо имали бар једног представника. Тотални биланс клуба  на рапид и брзопотезном првенству РС 2023 је седам златних, четири сребрне и три бронзане медаље, што нас чини најуспјешнијим клубом у Републици Српској“, стоји у саопштењу Шаховског клуба „Свети Георгије“.