ДИКО ЈОВАНОВИЋ: Преко фудбала чврсто повезан са Дворовљанима :: Semberija INFO ::

 

ДИКО ЈОВАНОВИЋ: Преко фудбала чврсто повезан са Дворовљанима


Дико Дикси Јовановић из Бијељине, члан је славне генерације ФК ,,Пролетер“ Дворови која се, на увјерљив начин, пласирала у тадашњу 3. лигу СФРЈ, а касније забиљежила историјске резултате у такмичењу те лиге.



Дико је поникао у јуниорима ФК ,,Радник“ Бијељина, гдје је и играо, а у Дворове је дошао у сезони 1971/1972. као врсни халф играч, односно како се тада звало, задњи центархалф. Ту је позицију играо и у нјој је, због специфичне висине и знања доминирао. Често је знао бити и у врху напада, код прекида, када је, неприкосновеном игром главом, постизао погодке, од којих су многи били значајни и врједни. Провео је у Дворовима неколико фудбалских сезона и оставио неизбрисив траг у писању историје ,,Пролетера’’.



Касније, Дико наступа и за ФК ,,Подриње’’ из Јање, па поново у ,,Раднику’’, а по завршетку каријере се посвећује тренерском послу, највише у ,,Подрињу’’ из Јање, потом у ФК ,,Младост“ из Велике Обарске. Један дио тренерске каријере проводи и у иностранству, тачније на Бахреинима, а и данас активно ради у омладинским екипама ФК ,,Радник“ из Бијељине.

Остала је неизбрисива повезаност Дике и Дворовљана, тако да је и сада он драг гост у нашем селу, а увијек узима учешћа у традиционалном дружењу ветерана ,,Пролетера’’, тврди Владан Симеуновић који је податке о Дики Јовановићу преузео из архива ФК ,,Пролетер’’ из Дворова.