ОК „РАДНИК“: ЗА ОВУ СЕЗОНУ ЗАВРШЕН ЕВРОПСКИ ПУТ :: Semberija INFO ::

 

ОК „РАДНИК“: ЗА ОВУ СЕЗОНУ ЗАВРШЕН ЕВРОПСКИ ПУТ


FOTO: CEV Photo Galleries
Након што актуелни шампион БиХ у одбојци, ОК „Радник“ из Бијељине није успио да у двије утакмице квалификационог турнира за учешће у ЦЕВ Лиги шампиона (Београд, 24. и 25. октобра) осигура наступ у елитном рангу европског одбојкашког такмичења преостала им је шанса да европска такмичења наставе у оквиру другог по снази клупског такмичења - ЦЕВ Купу.

Жријеб је одлучио да се бијељински одбојкаши у 1/16 финала ЦЕВ Купа састану са екипом „Кладно Волејвал“ из Чешке Републике. Дуел се играо на двије добијене утакмице а први сусрет је одигран у Чешкој, 22. новембра. Домаћини су ријешили меч у своју корист не допустивши екипи ОК „Радник“ да освоји нити један сет (25:18, 25:19 и 25:15). Друга утакмица играна је 29. новембра у Брчком јер ни једна дворана у Бијељини није добила лиценцу за одржавање међународних утакмица. Овај пут Бијељинци су заиграли пуно боље међутим, ни то није било довољно за побједу и изједначење у серији. Меч је завршен резултатом 1:3 (17:25, 17:25, 25:23 и 22:25). Најефикаснији у екипи Радника били су Андрија Дивљан са 15 и Ади Османовић са осам поена док су код гостију расположени били Кристап Платацс са 16, Антони Гонцалвес са 15 и Тахаико Имамура са 12 поена. Овим поразом ОК „Радник“ завршио је своју овосезонску европску причу.

-Идемо даље, у недјељу нас очекује дерби меч 9. кола Премијер лиге БиХ у Какњу против истоимене екипе“, поручили су из штаба бх. одбојкашког шампиона.