ОБРЕНОВИЋ: МОЈ НАЈВЕЋИ УСПЈЕХ ЈЕ ПРЕЛАЗАК ИГРАЧА ЈУНИОРСКЕ ЕКИПЕ У СЕНИОРСКИ САСТАВ :: Semberija INFO ::

 

ОБРЕНОВИЋ: МОЈ НАЈВЕЋИ УСПЈЕХ ЈЕ ПРЕЛАЗАК ИГРАЧА ЈУНИОРСКЕ ЕКИПЕ У СЕНИОРСКИ САСТАВ


Екипа Звијезде 09 одиграла је 13 утакмица у полусезони гд‌је је забиљежила седам побједа, једну неријешену утакмицу и пет пораза.

-Можете ли направите ретроспективу првог дијела сезоне?

"У првом дијелу сезоне узели смо 22 бода и завршили на петом мјесту на табели Премијер лиге БиХ. Слободно могу рећи да смо заслужили још 3-4 бода али не могу рећи да сам незадовољан. Оно што смо зацртали почетком сезоне у договору са координатором и управом клуба испоштовали смо али се надам да ће других шест мјесеци бити још успјешније", рекао је Обреновић истакавши да га посебно радује чињеница да је неколицина младих играча из јуниорског састава скренула пажњу на себе и једном ногом крочила у сениорски састав.

-Прије свега, основни задатак Звијезде 09 је да развија младе играче, да их прикључимо сениорском саставу и да им то буде одскочна даска за даље напредовање у каријери. Када сте већ поменули младе играче, свједоци смо да је неколицина младих играча прикључена првом тиму?

Могу да кажем да је мој највећи успјећ прелазак играча јуниорског погона у први тим. Бојан Макарић, Рахимић Махир, Дамјановић Сергеј, Алекса Раца су већ прикључени првом тиму, а очекујем прикључење Башић Срђана у наредних седам дана првој екипи Звијезде 09.

-Реците нам који је циљ омладинске екипе у наредних шест мјесеци?

Прије свега морамо надомјестити 5-6 играча који је прикључено првом тиму, а затим припремити и подмладити екипу за наредну сезону Премијер лиге БиХ.

-Познато је да је завршен први дио сезоне. Какав је план омладинске екипе у наредном периоду?

По завршетку сезоне одиграли смо једну пријатељску утакмице. До 15. децембра планирамо да одиграмо двије до три пријатељске утакмице након чега слиједи пауза. Играчи имају паузу 15 дана, а након тога 15 дана индивидуалног рада. Планирамо да припреме за други сезоне кренемо 22. јануара.

-Какав је план припрема?

Комплетне припреме одрадићемо у Етно селу Станишић. Познато је да Етно село има одличне услове тако да ће и наша екипа зимске припреме одрадити у Етно селу Станишићи. Морам да напоменем да нас у другом дијелу очекује много више обавеза него првих шест мјесеци. Послије три године наша екипа пласирала се међу осам екипа у Купу БиХ, Купу Републике Српске, а уједно и други дио сезоне.
Што се тиче утакмица, екипа ће одиграти 6 пријатељских утакмица. Што се тиче играчког кадра, у договору са координатором и управом клуба у плану је довођење 6 играча у омладински погон, а као што сам већ рекао, циљ нам је што прије склопити екипу за наредну такмичарску сезону.

-Ви сте тренер којима резултати нису у првом плану. Шта вам је у првом плану?

Ко ме год познаје зна да ми резултат није у првом плану. Без резултата се не може, али мој превасходни циљ је стварање младих играча. Рекао сам да смо пет играча прикључили у сениорски састав на шта сам веома поносан. Надам се да ћемо у наредном периоду прикључити бар још два играча у сениорски састав. На крају би искористио прилику да се захвалим управи клуба која нам је омогућила одличне услове за ред“, закључио је Обреновић.
 
(ФК ЗВИЈЕЗДА 09)