Игор Михајловић, тренер Радника: Вишег ранга нема без дворане :: Semberija INFO ::

 

Игор Михајловић, тренер Радника: Вишег ранга нема без дворане


Извор: Глас Српске

​БИЈЕЉИНА - Екипа Радника једина нема пораза након првих осам кола Прве лиге Републике Српске, током којих је уписала седам побједа јер је била слободна у другом колу.

Тренер Игор Михајловић прије непуне двије године поново је дошао на кормило бијељинске екипе, која је тада наступала у Лиги БиХ, да би потом одустала од такмичења и преселила се у нижи ранг.

- Ушли смо у сезону без претјераних амбиција, а екипу смо подмладили момцима из нашег погона. Имали смо идеју да стабилизујемо клуб и дамо шансу младим играчима који је врло добро користе за сада. Играмо добро, можемо још боље и слиједи нам пет посљедњих кола првог дијела такмичења која ће бити мало озбиљније провјере па ћемо видјети колико можемо - рекао је Михајловић.

Циљ клуба је развој младих кошаркаша, док и поред добрих игара тренутно не желе у виши ранг.

- Амбиције су нам да добијемо све утакмице до краја и будемо шампиони па ћемо видјети како ће екипа реаговати након првог пораза. За сада је добро јер побјеђујемо и не видим разлога да не наставимо у истом ритму. Ипак, немамо жељу да идемо у виши ранг јер немамо услове за играње утакмица. Отворено смо причали и рекли да имамо реалан проблем јер у Бијељини нема адекватне спортске дворане и то нам је највећи проблем. Њена изградња не зависи од спортиста и спортских радника, већ од града и док не будемо имали дворану, не размишљамо о повратку у виши ранг. Покушаћемо да освојимо првенство, али нећемо ићи даље јер немамо услове. Сачували смо статус прије неколико сезона, када су испадале три екипе, али смо одустали управо због лоших услова. Можеш имати паре, али шта вриједе ако немаш услове за рад - навео је Михајловић.

Идућег викенда очекује га сусрет са екипом Будућности.

- Биће то градски дерби и онај тим који буде стрпљивији, биће ближе побједи. Улазимо растерећени, играћемо кошарку и надати се побједи - рекао је Михајловић.

Јахорина ривал

Дебитанта у Првој лиги Јахорину види као најозбиљнијег кандидата у борби за прво мјесто, док је похвалио и учинак новоградске Слободе.

- Јахорина је склопила добру екипу за нашу лигу и има доброг тренера па ће бити велике борбе између нас. Уз то, има добру инфраструктуру, што нама недостаје. Пријатно сам изненађен добрим играма Слободе која се мучила посљедњих година, када није имала ни среће, али сада је заслужила - додао је Михајловић.