КК „ШАМПИОНИ“ - ПЕТ МЕДАЉА У ЉУБЉАНИ: Одлична провјера форме пред наступ у Венецији :: Semberija INFO ::

 

КК „ШАМПИОНИ“ - ПЕТ МЕДАЉА У ЉУБЉАНИ: Одлична провјера форме пред наступ у Венецији



Извор: Семберија инфо / И. Гутић

У суботу, 25. новембра у Љубљани је одржан традиционални карате турнир „Љубљана ОПЕН 2023“. На турниру је учествовало 534 такмичара из 91 карате клуба. Поред домаћина Словеније највише такмичара дошло је из Италије, потом Босне и Херцеговине, Хрватске, Србије, Ирана, Либије, Њемачке и Словачке.

Карате клуб „Шампиони“ из Бијељине су наступили са својих пет такмичара: Емилија Богдановић (кадеткиње, -47), Милица Марић (У14 - млађе кадеткиње, -52), Михајла Симић (кадеткиње, +61), Михајло Митрић (кадети, -55) и Александар Новицки (млађи сениори, -84кг).

- Циљано и плански смо наступили на турниру у Љубљани. Наиме, од седмог до десетог децембра у Венецији се одржава Свјетска лига за младе каратисте под покровитељством Свјетске карате федерације. Обзиром да ће наши момци и дјевојке наступити у Венецији жељели смо да их прије Свјетске лиге тестирамо против такмичара из других држава, из других култура и других школа каратеа, јер су наши каратисти апсолвирали већину турнира који се одржавају у БиХ и ближем окружењу. Ми смо их тестирали а њих петеро је својим наступима показало шта знају и умију. Пет такмичара, пет медаља“, рекао је за „Семберија ИНФО“ Милорад Марковић, тренер КК „Шампиони“.

Шампиони су освојили двије бронзане: Емилија Богдановић и Михајла Симић те три златне медаље: Александар Новицки, Михајло Митрић и Милица Марић. Посебна вриједност златне медаље Милице Марић огледа се у чињеници да је ово био њен први наступ у вишој, за њу јачој категорији као и да је освојила прво мјесто у веома јакој конкуренцији 21 пријављене такмичарке.