Ко су могући ривали Србије на Европском првенству :: Semberija INFO ::

 

Ко су могући ривали Србије на Европском првенству


Извор: Глас Српске

​Србија је на Европском првенству послије 24 године и играће на континенталном турниру у Њемачкој сљедеће године, након што је завршила на другом мјесту квалификационе групе иза Мађарске.

Прије овог ремија са Бугарској (2:2) дјеловало је да друго мјесто доноси многе бенефите, али само уз побједу која се није десила и сада Србију извјесно чека пад у четврти шешир.
Јесте да није баш све познато, можда 80 одсто, али готово извјесно ће се спустити из трећег у четврти "пот" када се заврше све утакмице, пише Блиц.

Сада Срби морају да навијају да Словачка не побиједи Босну и Херцеговину и тамо им не отме позицију, али и против још неколицине фаворита. Пријете да их престигну Хрватска, Италија, Словенија, Словачка, Чешка, па је јасно да ће у посљедњи шешир у којем ће страховати за "групу смрти".

Најтежи ривал долази из првог шешира и ту нема Србија шта да бира јер се не зна ко је јаче и веће име. Да ли домаћин Њемачка, Португал, Француска, Енглеска, Шпанија или Белгија? Јасно, не треба толико да се оптерећује срећом из првог реда селекција.

Међутим, из другог и те како треба. Тај би чак могао да буде кључан јер је за избјегавање Данска, можда Албанија због политичке конотације, Аустрија је ђеловала одлично у квалификацијама, али наравно да није баук, слично као Турска која ће бити "домаћин" у Њемачкој, док је пожељно да се поново Србија састане са Мађарском или извуче Румунију под условом да не изгуби од Швајцарске у Букурешту у посљедњем колу.

Кад би Србија остала у трећем имали би лијепу подлогу за историјски пласман и избјегли "аждаје" какве су Низиземска, Италија и Хрватска, али сада су сви они постали потенцијални ривали "орлова" Наравно, под условом да "азури" не изгубе против Украјине у посљедњем колу.

Уз њих би могли да се нађу још Словенија, Словачка и Шкотска, такође као могући противници Србије, док ће она бити у последњем са Чешком и Швајцарском, како ствари стоје, али и три побједника плеј-офа. Тамо као фаворити сада ђелују Пољска, Украјина и Грузија, али сви они не би требало превише да нас интересују јер не можемо да се састанемо.

Овако, према најавама Србији би најтежа група била Француска, Данска и Италија/Хрватска, а најлакша (ако се тако може назвати) Белгија, Румунија и Слованија/Шкотска.

Жријеб за Европско првенство у Њемачкој заказан је за 2. децембар у Хамбургу (18.00).
Иако тада неће бити познати сви учесници, односно посљедња три кроз плеј-оф, биће означени за А, Б и Ц побједници из споредног пута ка ЕП.

Турнир ће се одржати сљедеће године од 14. јуна до 14. јула у 10 градова: Берлину, Хамбургу, Лајпцигу, Гелзенкирхену, Дортмунду, Диселдорфу, Келну, Франкфурту, Штутгарту и Минхену.