Пикси пред Бугарску: Србија чека да тријумфално завршимо квалификације :: Semberija INFO ::

 

Пикси пред Бугарску: Србија чека да тријумфално завршимо квалификације


Foto: FSS
Цела Србија чека да Србија тријумфално заврши квалификације, поручио је селектор Драган Стојковић Пикси.

Фудбалска репрезентација Србије у недељу од 15 часова игра вјероватно најважнији меч у новијој историји српског репрезентативног фудбала, против Бугарске, у посљедњем колу квалификација за пласман на Првенство Европе.

Меч на који Србија чека 23 године, колико је прошло од посљедњег учешћа државног тима на самиту најбољих репрезентација Европе. Дан прије меча који се игра у Лесковцу селектор Драган Стојковић истиче да се нада да ће његови пулени исписати историју.  

„Како се осећам на југу Србије? Делим радост са свима, играчима, стручним штабом, што ћемо први пут играти ван Београда, на југу Србије, на новом стадиону. Гледајући тај један спортски аспект, много ми је драго кад видим да ничу по Србији нови спортски објекти. А што се тиче утакмице, немам неких дилема по питању састава, знам ко су првих једанаест“, рекао је селектор Стојковић.

Истиче да су он и његови сарадници гледали меч Бугарска – Мађарска.

„Бугарска је квалитетна екипа, морамо бити опрезни, јер тако поштујете такмичење у коме се налазимо. И нико не сме да помисли да ће бити лако, јер то се лако обије о главу. Оно што волим јесте да ми сами одлучујемо о својој судбини и ту шансу не смемо да пропустимо, Не могу Бугарри да имају већи мотив од нас, ово је сигурно једна историјска утакмица за нас, за ову генерацију играча и они су свесни тога. Огроман је значај за фудбалску Србију, за њихове каријере, имена. Треба бити опрезан, и бићемо, али верујем да ћемо уз велику подршку са трибина да се одужимо и остваримо циљ“, јасан је Стојковић.

Признаје да све ово дељује емотивно на њега.

„Срећан сам што смо довели репрезентацију овде да направимо тај последњи корак. Да, био сам капитен те 2000. на последњем Првенству Европе за нас, сада сам селектор, даћу све од себе да то своје неко знање пренесем играчима и на крају заједно да славимо“, наглашава Стојковић и додаје:

„Главни адут је тимска игра, оно што смо радили и до сада. Фокус је увек на колективном, тимском дугу, да свако да свој максимум, без неких ствари које могу да наруше тај колектив. Колективна снага мора да краси Србију. Показали су играч то много пута, много пута су се жртвовали, трудили, борили, имали смо успеха, не очекујем да сутра буде другачије. И даље ми је задовољство да радим са овим момцима, мислим да би сваки тренер почжелео да има овакве момке и играче“.

„Цела Србија чека да Србија тријумфално заврши квалификације, верујем да је тако и код председника Вучића, он је и до сада дао велику подршку, репрезентацији и фудбалу кроз све могуће пројекте, биће нам ватрена подршка сигурно. На играчима је да сутра упале мотаре и под пуним гасом уђу у меч“, закључио је селектор Стојковић.

(Танјуг)