Србија и Европско првенство, проклетство које нема краја :: Semberija INFO ::

 

Србија и Европско првенство, проклетство које нема краја


Foto: Tanjug/AP
Репрезентација Србије поражена је на гостовању у Будимпешти од Мађарске резултатом 2:1.

Утакмица која је имала све, од голова, промашених великих прилика, киксева одбране, погађања оквира гола, али и поништених голова.

Изгледало је то све добро по Пиксијеве изабранике када су нападали, али потпуно друга прича када су се бранили. Превише простора између посљедње линије и везног реда. Чини се да Лукић и Гудељ нису најбоље разумјели задатак нити улогу задњег везног који у формацији са три у одбрани, бар један од њих двојице, треба да се спусти у посљедњу линију и помогне при изношењу лопте, а опет при одбрани требали су да представљају тај први бедем испред штоперске тројке.

Било је и неких чудних одлука при избору првих 11. Тадић је остао на клупи, убједљиво најкреативнији играч Србије, али очигледно је Пикси процијенио да му није требала креативност него како каже неко ко ће ‘’погинути на терену’’.

Варга је донио предност домаћинима у 20. минути послије лијепе акције. Изједначење Србији донио је Страхиња Павловић послије прекида и доброг убачаја Живковића из угла, али славље није дуго трајало пошто је само неколико десетина секунди касније Мађарска ‘’бомбом’’ Шалаија дошла до поновног водства, а испоставиће се и коначног резултата.

Србија је имала своје шансе. Два пута статива, два пута поништен гол, неколико невјероватних одбрана голмана домаћина и лопта једноставно није хтјела да уђе.

Али , далеко од тога да су шансе за Европско првенство завршене. Србију у уторак очекује утакмица у Београду против Црне Горе која данашњим поразом само још више добија на важности, док репрезентација Мађарске путују у Литванију.

(Независне)