Осман Букари у идеалном тиму кола Лиге шампиона :: Semberija INFO ::

 

Осман Букари у идеалном тиму кола Лиге шампиона


Фудбалер Црвене звезде Осман Букари изабран је у идеални тим другог кола Лиге шампиона, саопштила је данас Европска фудбалска унија (УЕФА).

Црвена звезда је синоћ на свом терену одиграла 2:2 са Јанг Бојсом у другом колу групе Г Лиге шампиона. Букари је у 88. минуту постигао гол и свом тиму донио је изједначење, а од УЕФА је добио награду за играча меча.

- Прво асистенција, а потом и фантастичан погодак у финишу, уз подизање Маракане на ноге у више наврата сјајним дриблинзима и продорима, било је довољно да Букари напуни око и оним најоштријим фудбалским критичарима. Није било дилеме око награде за играча утакмице, а врло је извјесно било и то да ће се наћи у тиму кола. УЕФА кроз освојене фантази поене бира идеалних 11, а од Букарија са 13 бодова су само Браис Мендез (Реал Сосиједад) и Џуд Белингем (Реал Мадрид) са 14 били бољи - саопштила је Црвена звезда.

Букари је уписао у стријелце и на мечу првог кола ЛШ против Манчестер ситија (1:3).

- Чињеница је да Букари само потврђује оно што је претходне сезоне најавио фантастичним голом у вјечитом дербију, те да је сада један од главних адута Барака Бахара за ЛШ. Мали број играча може да се похвали тиме да је постигао погодак Манчестер ситију на њиховом терену, а учинак вихорног офанзивца се сада своди на два гола и асистенцију у два меча. Ако рачунамо комплетну статистику, Букари је на 64 утакмице за Звезду постигао 23 гола - навели су из Црвене звезде.

Идеалан тим другог кола Лиге шампиона: Тер Штеген (Барселона), Калабрија (Милан), Шер (Њукасл), Санчез (Галатасарај), Букари (Црвена звезда), Мендез (Реал Сосиједад), Белингем (Реал Мадрид), Алмирон (Њукасл), Брума (Брага), Сикан (Шахтјор), Хојлунд (Манчестер јунајтед).
 
(ТАЊУГ)