ВЕЛИКИ УСПЈЕХ ЈОВАНЕ ЂУРИЋ – БРОНЗА ВРЕДНИЈА И ОД ЗЛАТА :: Semberija INFO ::

 

ВЕЛИКИ УСПЈЕХ ЈОВАНЕ ЂУРИЋ – БРОНЗА ВРЕДНИЈА И ОД ЗЛАТА


Бијељински џудисти настављају низати успјехе на регионалном нивоу такмичења. Протеклог викенда, наиме, у Бихаћу је одржано Балканско првенство у џудоу за јуниоре. Бијељинску школу џудоа представљале су сестре Јована и Милица Ђурић. За разлику од Милице, Јована припада узрасној категорији кадеткиња па јој је ово такмичење био велики искорак обзиром да се морала такмичити са искуснијим противницама.

-Прилика за Јовану је дошла сасвим случајно. Наиме , једна од понајбољих јуниорки у џудо репрезентацији БиХ није могла због повреде наступити на Балканском првенству па сам одлучио предложити Јовану као њену замјену. Није јој било лако. Јована је тек ушла у кадетску категорију па се морала борити против такмичарки које су по три или четири године старије од ње. Уз то, није могла наступати у својој тежинској категорији до 48kg него се борила у категорији до 52 килограма. Све те отежавајуће околности нису је спријечиле да се попне на побједничко постоље чиме смо сви ми и Џудо клубу „Пантер“ више него задовољни“, рекао је за „Семберија ИНФО“ Владимир Ђокић, тренер Џудо клуба „Пантер“.

Јована је освојила бронзану медаљу на овом Балканском првенству док је Милица заузела пето мјесто. Ово је шеста балканска медаља за Џудо клуб „Пантер“ у овој години!

Подсјећамо , раније ове године медаље на Балканским првенствима освојили су Вера Павличевић (бронзана медаља) и Максим Петровић (сребрна медаља) - на Балканском првенству за старије пионире које се у мају одржало у Црној Гори. Мјесец дана касније, Теодора Трифковић је освојила бронзану а Јована Ђурић златну медаљу – екипно, на Балканском првенству за кадете у Сјеверној Македонији а седам дана након турнира у Сјеверној Македонији одржало се Балканско првенство за млађе пионире у Румунији. У Сибињу је Горан Ђурић освојио бронзану медаљу.