Привредник Славенко Ристић обезбиједио тренерке за ФК „Будућност“ из Равног Поља :: Semberija INFO ::

 

Привредник Славенко Ристић обезбиједио тренерке за ФК „Будућност“ из Равног Поља



Привредник и лидер Републичке странке Српске Славенко Ристић донирао је средства за куповину тридесет и једне тренерке за играче и управу Фудбалског клуба „Будућност“ из Равног Поља, чиме је наставио да оправдава епитет једног од друштвено најодговорнијих привредника у Бијељини и Републици Српској.

Ристић је рекао да је за набавку тренерки за наведени клуб издвојио 2.500 конвертибилних марака, те да је задовољан што је успио да помогне овим вриједним спортистима у организационом смислу.



- Сви који се баве било којим спортом знају колико је опрема важна за рад, а тренерке су неопходне за свако појављивање на тренингу, утакмицама на домаћем терену или за гостовања. И као привредник, и као политичар, увијек ћу се трудити да испоштујем обећања и одужим се онима који наше друштво чине здравијим, богатијим и развијенијим, а то су свакако наши спортисти – навео је Ристић.



Марко Лазић из ФК „Будућност“ Равно Поље изразио је захвалност господину Ристићу за донацију, појаснивши да овај клуб има око 30 играча и три члана управе, како са подручја Угљевика, тако и са подручја града Бијељина, те да фудбалери бране боје свог клуба без икакве новчане накнаде, већ из чисте љубави према спорту.

- Нажалост, средства предвиђена општинским буџетом добијамо нередовно, те их углавном користимо за плаћање текућих трошкова, као што су одржавање терена, трошкови судија и котизације, регистрације и љекарски прегледи играча. Након што измиримо све обавезе, не преостане нам довољно средстава да наградимо играче. Зато нам сваки вид опреме много значи. Како иду хладнији дани, тренерке за одлазак на утакмице много доприносе озбиљности једног клуба – додао је Лазић.



Славенко Ристић већински је власник Техничког ремонта Братунац и фирме „Елвако МетПро“ из Бијељине, који запошљавају око 1.000 људи. Ристић је оснивач и лидер Републичке странке Српске из Бијељине, која своје општинске и градске одборе тренутно има и у Братунцу и Брчком, а ускоро слиједи формирање одбора у Зворнику, Угљевику, Лопарама, на Палама, и у другим дијеловима Републике Српске. 

Славенко Ристић је актуелни посланик у Народној скупштини Републике Српске.