Чукарички поражен од Ференцвароша :: Semberija INFO ::

 

Чукарички поражен од Ференцвароша


FOTO: TANJUG
Фудбалери Ференцвароша побиједили су вечерас Чукарички резултатом 3:1 (2:1) у мечу првог кола групе Ф Лиге конференција.

Изабраници Дејана Станковића постигли су гол у 10. минуту, али је он оправдано поништен због офсајда.

Прву велику шансу за Чукарички имао је Ђорђе Ивановић, али му је у 17. минуту голман домаћих зауставио ударац са ивице петерца.

Девет минута касније Ивановић је ипак довео "брђане" у вођство послије асистенције Бојице Никчевића, одлично се снашао и приземним ударцем са десетак метара послао лопту у мрежу домаћина.

Гол Ивановића остаће уписан у клупској историји као први гол у групној фази неког европског такмичења. Ференцварош је могао до изједначења три минута касније, али је ударац Квабвене Овусуа после контранапада зауставио голман гостију Филип Самуровић.

У 33. минуту шпански судија Гиљермо Квадра је досудио пенал за домаћу екипу, али је послије позива из ВАР собе и прегледања снимка промијенио одлуку и поништио најстрожу казну.

Шпанац је у 41. минуту поново показао на бијелу тачку, Ивановић је са леђа оборио Овусуа, а најбољи стријелац Ференцвароша Барнабас Варга био је сигуран са бијеле тачке. Најбољи играч утакмице Овусу је у седмом минуту надокнаде, голом искоса са око 12, 13 метара, донио потпуни преокрет.

У 67. минуту у екипи Ференцвароша стријелца гола са пенала Варгу замијенио је српски нападач Александар Пешић и у првом нападу имао добру шансу, али је његов ударац главом са седам метара одлично зауставио голман "брђана". Пешић је ипак постигао гол, у 79. минуту је натрчао на једну одбијену лопту и потврдио побједу "Фрадија".

У другом мечу групе Ф Генк и Фјорентина су ремизирали (2:2), а оба гола за "љубичасте" дао је дефанзивац Лука Ранијери, други на асистенцију Николе Миленковића који је одиграо свих 90 минута.

У другом колу, 6. октобра, Чукарички ће у Лесковцу угостити Генк, док ће Фјорентина бити домаћин Ференцварошу. Побједник групе пласираће се директно у осмину финала Лиге конференција, док ће другопласирани у баражу играти против неког од трећепласираних клубова из Лиге Европе.