„Изазов по мјери свих који помјерају границе“: ОЦР РС Тавна - Трке са препрекама окупиле 530 такмичара :: Semberija INFO ::

 

„Изазов по мјери свих који помјерају границе“: ОЦР РС Тавна - Трке са препрекама окупиле 530 такмичара



ОЦР РС - Тавна - Трка са препрекама окупиле су данас 530 учесника од чега 200 дјеце узраста од 3 до десет година.

Ова спортска манифестација одржава се у мјесту Тавна код Бијељине на подручју града Бијељина и општине Угљевик.

Организатори трке су Младен Стевановић из Угљевика и Владимир Сарић из Бијељине.



Стевановић је изразио задовољство масовношћу и бројем такмичара те истакао да је ова спортска манифестација за све љубитеље спорта, авантуре и нетакнуте природе.

- Стаза којом учесници трче обухвата најљепше предјеле. На путу до циља учеснике очекује спој трчања и невјероватних препрека који прадстављају изазов по мјери свих оних који желе да помјере своје границе-рекао је Стевановић.

Владимир Сарић, један од организатора, рекао је да је трка окупила 330 учесника за одрасле групе, те да се ова спортска манифестација први пут одржава на територији града Бијељине и општине Угљевик а други пут у Републици Српској и БиХ.

- ОЦР РС - трке са препрекама за одрасле има стазу дужине 13 километара са 20 разноразних препрека. Такмичари су распоређени у 8 група-појаснио је Сарић.

Трку за одрасле су званично отворили представници града Бијељина, Милан Лазић и Милан Лазаревић.



Obstacle course race ОЦР, у преводу трке са препрекама се раширио планетарно и сваке године је све популарнији.

Данашња спортска авантура предвиђа 13 км најтврђег планинског терена са десетинама тешких препрека кроз блато, воду, прашину... и више од 700 метара висинске разлике. Високи зидови, пењање по ужету, мајмунске шипке, пузање кроз блато, ношење врећа са пијеском, вуча терета, водене препреке, пуно среће, бола, радости су само дио препрека које очекују учеснике ове спортске манифестације.


​За Семберија инфо - Младен Василић