Медведев бољи од Алкараза, поново ће играти против Ђоковића за трофеј на Ју-Ес опену :: Semberija INFO ::

 

Медведев бољи од Алкараза, поново ће играти против Ђоковића за трофеј на Ју-Ес опену


Данил Медведев савладао Карлоса Алкараза са 3:1 у сетовима и заказао нови дуел са Новаком Ђоковићем у финалу Ју-Ес опена.

Руски тенисер побиједио је најбољег тенисера свијета у борби за трофеј 2021. године и спријечио Новака да освоји сва четири гренд слема те године. Финале је на програму у недељу од 22 часа.

У дуелу два велика шампиона не може бити изненађења, али чини се да није много љубитеља тениса очекивало да ће Данил Медведев савладати Карлоса Алкараза у полуфиналу Ју-Ес опена.

У дуелу два посљедња освајача трофеја у Њујорку, руски тенисер однио је побједу 3:1 (7:6, 6:1, 3:6, 6:3) и поново ће играти у финалу посљедњег гренд слема у сезони против Новака Ђоковића.

Иако су многи очекивали нови дуел Ђоковића и Алкараза, Медведев се побринуо да до тога не дође и надиграо, до понедјељка, првог тенисера на АТП листи.

Први сет Рус је добио у тај-брејку, пошто ниједан од тенисера није успио да одузме сервис противнику у првих 12 гемова. На крају је било 7:3 у одлучујућем гему првог сдела игре.

Руски тенисер имао је 26:0 учинак у Њјорку послије освајања првог сета, што је наговијестило његов тријумф, којем се приближио освајањем другог дијела игре 6:1.

Алкараз никада у каријери није добио меч у којем је губио 2:0, али је ипак успио да дође до трећег сета - 6:3.

Пресудни гем у четвртом сету био је шести, који је трајао 13 минута и којем је Медведев успео да направи нови брејк, а затим дође и до тријумфа 6:3.

Алкараз неће бранити трофеј освојен прошле године, а у финалу ће играти Медведев и Ђоковић, у репризи меча одиграног 2021. године, када је руски тенисер спречио Новака да освоји четврти гренд слем трофеј те сезоне.

Ђоковић је у првом полуфиналу турнира са 3:0 у сетовима савладао младог Американца Бена Шелтона и играће 10. финале на теренима "Флешинг медоуза".

Финале мушког Ју-Ес опена на програму је у недељу од 22 часа.


РТС / РТРС