Босна и Херцеговина савладала Лихтенштајн 2:1 :: Semberija INFO ::

 

Босна и Херцеговина савладала Лихтенштајн 2:1


Фото - АА

Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине савладала је вечерас на Билином пољу у Зеници екипу Лихтенштајна резултатом 2:1, у оквиру петог кола квалификација за Европско првенство.

Одлично је кренуло за домаће, па је већ у 3.минути Един џеко постигао погодак за 1:0, на несебичну асистенцију Немање Библије.

Играо се 18.минут, а на сцени исти тандем. Немања Билбија је повукао контранапад, упослио Едина џеку, а капитен Змајева рутински савладао гостујућег голмана, иако је погодак накнадно приписан гостујућем дефанзивцу Лухингеру као аутогол. 

Најљепши детаљ првог полувремена виђен је у 21.минути. Након корнера гостујућег тима, џеко је главом избио лопту, а са 30 метара волеј је ухватио Волфингер и послао лопту у саме рашље Шехићевог гола, те постигао први погодак за Лихтенштајн у овим квалификацијама. Овај прелијепи погодак измамио је громогласан аплауз са трибина стадиона Билино поље.

До краја полувремена резултат се није мијењао.

У другом полувремену виђена је права фудбалска успаванка. Практично се ништа није дешавало до 73.минуте када не публику пробудио Немања Билбија, али ипак није искористио лијепу асистенцију Демировића. Двије минуте касније опет је Билбија у главној улози, када је након центаршута Пјанића, шутирао главом али је голман гостију Бухел успио одбранити тај ударац.

До краја утакмице сличан сценарио. Неколико покушаја који нису уродили плодом, тако да је на крају уписана неочекивано тешка побједа. Три бода која много значе, али игра која се врло брзо мора заборавити. Прилику за бољи утисак селекција Босне и Херцеговине има већ у понедјељак, када слиједи гостовање селекцији Исланда. 

Након пет кола Босна и Херцеговина сада има шест освојених бодова и налази се на четвртом мјесту групе Ј.


​БХРТ