Шок за "орлове": Мађари носе цијели плијен са "Маракане" :: Semberija INFO ::

 

Шок за "орлове": Мађари носе цијели плијен са "Маракане"


FOTO: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
Фудбалска репрезентација Србије доживјела је први пораз у квалификацијама за Европско првенство 2024. године.
“Орлови“ су вечерас на стадиону “Рајко Митић“ у оквиру 4. кола Групе Г поражени до селекције Мађарске која је славила са 2:1.  Пулени Драгана Стојковића су пропустили велику прилику да направе огроман корак ка пласману на ЕП, истина и даље су у доброј позицији, али вечерас у могли доста тога ријешити. Због казне УЕФА, на трибинама су била присутна само дјеца до 14 година.

У првом дијелу Мађари су били бољи. На самом старту имали су посјед лопте, али Србија је прва повела. У 10. минути прекинут је један напад гостију, до лопте долази Сергеј Милинковић-Савић који идеално проналази Душана Тадића који излази сам пред гол, био је несебичан упослио је Душана Влаховић који слабо шутира на празан гол, али на лопту натрчава Атила Салаи који погађа властиту мрежу. У наставку иста слика на терену. “Орлови“ су имали полуприлике преко Влаховића и Костића, али обојица су погађали спољни дио мреже.

Од 34. до 36. минуте потпуни шок на “Маракани“. Прво је Барнабас Варга поравнао на 1:1, након што се сретно одбила једна до њега, предходно је Вања Милнковић-Савић одбранио опасан шут, али онда је лопта дошла до Варге који шале лопту у мржу. Двије минуте касније потпуни преокрет. Поново је смушена била одбрана Србије, а све то користи Вили Орбан којем није било тешко да погоди за 2:1 и велико славље на највећем српском стадиону. До одласка орлови су могли до поравнања, али удар Влаховића је завршио поред гола.

На старту другог дијела Пикси прави двоструку измјену, умјесто Костића и Радоњића ушли су Младеновић и Живковић. Ушла је агресивније Србија у наставку. У 54. минути Милинковић-Савић слабо реагује на убачај Митровића. Морао је боље. У 57. минути велика шанса за Влаховића, који се изборио за позицију, силовито је шутирао, али голман Мађарске пантерски одбранио. Наставио се влики притисак. У 60. минути нова шанса, али овај пут Дибуш маестрално брани покушај Вељковића. 

Мађари су били потпуно безопасни, али су одолијевали нападима домаћих. У 69. минути нова шанса, али Влаховић поново лоше реагује и погађа спољњи дио мреже. У 75.минути Живковић погађа стативу, али је сигнализиран офсајд. До краја су Мађари издржали и освојили велика три бода, вјероватно вриједна Европског првенства. 

Наредни сусрет Србија игра за три дана против Литваније у Каунасу. Раније данас су у овој групи Литванија и Црна Гора одиграли 2:2. Поредак након 4. кола: Мађарска 8, Србија 8, Црна Гора 5, Литванија 2, Бугарска 2. Пласман на ЕП избориће двије првопласиране репрезентације. 
 
(Независне)