КАРАТИСТИ ИЗ СЛОВАЧКЕ УЧЕСТВОВАЛИ НА ТУРНИРУ У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

КАРАТИСТИ ИЗ СЛОВАЧКЕ УЧЕСТВОВАЛИ НА ТУРНИРУ У БИЈЕЉИНИ


У Бијељини је у недјељу, трећег септембра одржан 17. Међународни карате турнир „Бијељина ОПЕН – Ноћ шампиона 2023“. Организатор турнира је Карате клуб „Шампиони“ а ове године су Бијељину посјетиле 74 карате делегације из 11 земаља: Србије, Црне Горе, Хрватске, Сјеверне Македоније, Словачке, Мађарске, Бугарске, Њемачке, Шведске и Босне и Херцеговине а по први пут је наступила и једна екипа из Уједињених Арапских Емирата. На турниру су наступила 672 такмичара који су кроз 152 категорије остварили 857 наступа у појединачној и екипној конкуренцији. По први пут ове године, на бијељинском турниру је учествовала и селекција Словачке карате федерације. Како је дошло до ове сарадње?



Представници Регионалног карате савеза Бирча, Мајевице, Семберије и Посавине неколико година уназад сарађују са колегама из Словачке. Највидљивија посљедица такве сарадње је учествовање каратиста из Републике Српске на карате кампу у Банској Бистрици ове и прошле године. Тако је дошло и до узвратног наступа најбољих словачких пионира и кадета на овогодишњем „Бијељина ОПЕН 2023“.



-Први пут смо овдје и драго нам је да видимо све оно што смо чули о овом турниру. Испред Словачке карате уније дошли смо са 35 такмичара млађих категорија. Квалитет турнира је одличан, наши такмичари ће много научити а препоручићу колегама из савеза да сљедеће године дођемо и са јуниорском и селекцијом млађих сениора. Надам се да ће ово бити почетак наше успјешне сарадње“, изјавио је Даниел Квасница, селектор U14 репрезентације Словачке.
 

Након завршетка такмичења екипа из Словачке је избројала девет златних, три сребрне и пет бронзаних медаља, све у борбама. Златне медаље су освојили: Клемпова Линда – двије златне медаље (узрасна категорија 12 год., + 50kg и 13 год., -54kg), Клемпова Лаура (12 год., -50kg), Стреицхерова Романа (13 год., -44kg), Шевчикова Наталиа (13 год., -49kg), Куликова Вира (кадеткиње опен апсолутна, + 61kg), Ковачик Шимон (11god., -40kg), Митрик Рицхард (13 год., + 55kg) и Турчаник Рицхард (кадети, -70kg).

Семберија инфо