Доктор репрезентације Србије открио због чега је Симанићу уклоњен бубрег :: Semberija INFO ::

 

Доктор репрезентације Србије открио због чега је Симанићу уклоњен бубрег


Вијест да је кошаркашки репрезентативац Србије Бориша Симанић остао без бубрега, након што га је ударио Нуни Омот, кошаркаш Јужног Судана из нехата на утакмици трећег кола првог дијела групне фазе на Мундобаскету, синоћ је потресла многе.

Првобитно је Симанић оперисан у ноћи између 30. и 31. августа, када се чинило да ће све у реду, али, нажалост, посоперативни опоравак је донио и одређене проблеме.

Због тога се огласио и доктор репрезентације Драган Радовановић, који је открио стање српског кошаркаша.

– Због појаве компликација на повређеном бубрегу насталих у постоперативном току, Бориша Симанић је поново оперисан 3. септембра. Због промена у виталности ткива бубрега, оперативним захватом је морао да буде уклоњен цео бубрег. Очекујемо и желимо да после овог оперативног захвата, постоперативни ток протекне уредно – рекао је доктор Радовановић за КСС.

Саиграчи из репрезентације протеклих дана апеловали су на на особе које могу да донирају крв због његове хитне операције, а репрезентативни колега Алекса Аврамовић посветио је са саиграчима Бориши побједу против Доминиканске Републике.

“Орлови” су у недјељу изборили мјесто у четвртфиналу Мундобаскета, али је смотра најбољих кошаркаша свијета за Боришу Симанића завршена. Нуни Омот упутио је јавно извињење нагласивши да није прљав играч и да није имао намјеру.

(Глас Српске)