Александра Самарџић освојила злато на Европском универзитетском џудо првенству :: Semberija INFO ::

 

Александра Самарџић освојила злато на Европском универзитетском џудо првенству


Џудо репрезентативка Босне и Херцеговине и представница Универзитета у Сарајеву (УНСА) Александра Самарџић освојила је прво мјесто и златну медаљу на Европском универзитетском џудо првенству у оквиру Европског универзитетског комбат првенства, које се одржава у Загребу од 21. до 23. јула.

Александра је наступила у категорији до 70 кг, те остварила четири побједе над представницама Украјине - Рyтска Марииа, Румуније - Северин Олгу, Украјине - Тсимко Олга, док је у финалном мечу побиједила представницу СР Њемачке Редиг Мареике и постала универзитетска првакиња Европе. 

Александра Самарџић је, иначе, на Мастеру студија Факултета политичких наука Универзитета у Сарајеву. 

Данас је наступио и Домагој Марић који је представљао Свеучилиште у Мостару и освојио пето мјесто, док је Мустафа Хебиб остварио двије побједе и један пораз, Тони Милетић једну побједу и један пораз, Домагој Пушић једну побједу и два пораза, а Божидар Вучуревић један пораз.

"Наши момци су достојанствено представљали своје универзитете и боје Босне и Херцеговине", саопштено је из Џудо савеза БиХ. 

Анђела Самарџић је у петак освојила сребрену медаљу, а Мила Петровић пето мјесто. 

Уз наше спортисте били су и тренери Карим Хебиб и Митар Мрдић, као и проф. Бранислав Црногорац, који је на овом престижном Европском универзитетском првенству обнашао функцију потпредсједника техничке комисије ЕУСА.


Фена / БХРТ