ГАВРИЛОВИЋЕВА И ВУЈИЋЕВА НАСТУПАЈУ У WКФ СВЈЕТСКОЈ КАРАТЕ ЛИГИ МЛАДИХ :: Semberija INFO ::

 

ГАВРИЛОВИЋЕВА И ВУЈИЋЕВА НАСТУПАЈУ У WКФ СВЈЕТСКОЈ КАРАТЕ ЛИГИ МЛАДИХ


Вечерас ће пут Пореча и новог издања WКФ Свјетске karate1 лиге за младе кренути двије такмичарке КК „УНСУ“ из Бијељине, Марија Гавриловић и Миа Милица Вујић. Овогодишња лига за младе у Поречу окупиће представнике 71 нације из цијелога свијета са око 3300 учесника.

Марија Гавриловић ће наступати у конкуренцији кадеткиња у категорији -54 кг гдје је очекује још 95 конкуренткиња из 30 земаља свиета. Гавриловићева ће бити једина представинца БиХ у овој категорији.



Са друге стране, Милица Миа Вујић наступиће у недјељу у конкуренцији млађих кадеткиња, односно категорији U14 преко 52 кг. У овој категорији Вујићеву очекује 81 конкуренткиња из 26 земаља свијета.



Уз резултате на предстојећем изборном турниру Карате савеза БиХ и Државном првенству за кадете, јуниоре и U21 сениоре Свјетска лига је прилика спортистима да додатним бодовима и пласманима повећају своје шансе да се нађу на списку селектора карете репрезентације БиХ за балканско, европско и свјетско првенство.

-Уз помоћ нашег генералног спонзора, компаније Лyкос Балкан Металс те родитеља и клуба, наше такмичарке ће се поново наћи на једној од највећих спортских карате смотри свијета. Редовни смо учесници свјетских лига, а до сада смо забиљежили врло значајне резултате који нам дају за право да и овај пут будемо оптимисти. Као клуб трудимо се да пратимо највећа такмичења а све са циљем да наши такмичари буду раме уз раме са најбољима у свијету. Имамо квалитет за највеће резултате и не идемо као туристи. Наравно , потребно је много тога да се поклопи да би се на једном оваквом догађају остварио резултат. Вјерујемо у наше дјевојке и идемо спремни и мотивисани. Наше такмичарке пратиће Горан Ивковић, тренер клуба лиценциран од WКФ Свјетске карате федерације за овај ниво такмичења“, стоји у саопштењу за јавност КК „УНСУ“ из Бијељине.