Руски клубови и репрезентација ускоро поново у Уефиним такмичењима :: Semberija INFO ::

 

Руски клубови и репрезентација ускоро поново у Уефиним такмичењима


Руска фудбалска репрезентација и клубови могли би ускоро поново да се такмиче на турнирима које организује Унија европских фудбалских асоцијација /Уефа/, изјавио је представник Уефе Јозеф Клемент.

Он је на годишњој конференцији Фудбалског савеза Русије рекао да фудбал треба да пружи примјер како треба да се суочава са изазовима.

Клемент, који је савјетник предсједника Уефе, нагласио је да је фудбал тренутно изложен таквом једном изазову, алудирајући на сукоб Русије и Украјине. Међутим, он је навео да ће Уефа на крају успјети да превазиђе те изазове, као што је то био случај и са пандемијом вируса корона.

"Вјерујемо да ћемо ускоро моћи да се састанемо, не само на нивоу фудбалских функционера на конференцијама и семинарима, већ и на нивоу играча и тимова, на утакмицама репрезентација и клубова", истакао је Клемент.

Клемент је изразио наду да ће руским клубовима и репрезентацији бити дозвољено да се такмиче са противницима из других европских земаља, "али увијек само на фудбалском терену и у духу поштене игре", јавила је "Раша тудеј".

Према његовим ријечима, Уефа испуњава све своје финансијске и организационе обавезе према Фудбалском савезу Русије.

Он је нагласио да се Уефа нада наставку сарадње.

Клемент је додао да Уефа жели да "гради мостове између држава, а не да их руши" како би остатку свијета дала примјер како се суочава са изазовима.

Уефа и Међународна федерација фудбалских асоцијација /Фифа/ забраниле су руским клубовима и репрезентацији да учествују у такмичењима која организују те двије организације, након што је Русија прошле године започела специјалну војну операцију у Украјини.

(Глас Српске)