Младен Жижовић има први инострани ангажман: Радити у Арабији сад је привилегија :: Semberija INFO ::

 

Младен Жижовић има први инострани ангажман: Радити у Арабији сад је привилегија


Младен Жижовић своју тренерску каријеру наставиће у Саудијској Арабији. Млади стручњак ће након Радника, Зрињског и Слободе имати и први инострани ангажман и то у екипи Ал Кхолод која се такмичи у Првој дивизији Саудијске Арабије (други ранг такмичења).

За Жижовића ће одлазак на Блиски исток бити велики изазов, а његов нови клуб има високе амбиције у наредној сезони. Уговор је потписан на годину дана.

- Сигурно да је привилегија радити у Саудијској Арабији у овом периоду кад у ову земљу долазе бројне свјетске звијезде и кад су очи фудбалског свијета усмјерене у њихову лигу. Контакти с мојим новим клубом трају већ седам-осам мјесеци, а посебно су интензивирани у посљедњих 10 дана када је и постигнут договор. Било је доста кандидата за мјесто тренера и драго ми је што су мене одабрали да покушамо остварити жељене амбиције - истакао је Жижовић, који је водио Радник и Зрињски у европским мечевима и то је једна од ставки која је свакако утицала на Арапе да га ангажују.

Поменути стручњак истиче да је његов нови клуб врхунски организован и с јасним амбицијама. Његов стручни штаб биће међународни јер ће с њим ће радити тренер из Хрватске, Бразила те уз домаћег стручњака који ће им помагати.

- Ал Кхолод је тим који планира да се наредне сезоне врати у елитни ранг, њихову Про лигу. Прошле сезоне су били седми, а четири екипе иду у виши ранг. Упознат сам с екипом и њеним квалитетом и да не вјерујем да могу остварити постављене циљеве сигурно не бих ни преузимао посао. Оно што је добро имамо простор за појачања, тако да очекујем да можемо остварити тај циљ - јасан је Жижовић.

Одлазак у Саудијску Арабију неће бити потпуна непознаница јер је већ контактирао тренере који раде у овој земљи.

- Контактирао сам с нашим тренерима у тој земљи. Ту је бивши тренер голмана Зрињског с којим сам сарађивао, Феђа Кулагић, затим Вук Рашовић и његов стручни штаб а у Арабији ради и Русмир Цвико. Наравно наша је жеља да квалитетним радом и резултатима додатно отворимо врата ове земље за наше тренере и играче, јер очито да је фудбал у експанзији и да ће првенства бити све јача - истакао је Жижовић.

Радник циља лигу БиХ

Жижовић истиче да ће наредне сезоне Радник напасти премијер лигу.

- Нова управа заслужује све похвале. Од клуба који је био пред гашењем и од кога су сви бјежали створили су екипу која ће наредне године да се бори за Премијер лигу БиХ. Велики су планови око инфраструктуре и све похвале иду за предсједника Недељка Ћорића, Управни одбор и посебно Горана Јањића који је из сјене радио заиста напорно. Наравно заслуге иду и тренеру Велибору Ђурићу и играчима - рекао је Жижовић, а екипа ће ускоро бити и појачана те одлази на припреме на Јахорину.

(Глас Српске)