Фарук Хаџибегић је бивши, БиХ тражи новог селектора :: Semberija INFO ::

 

Фарук Хаџибегић је бивши, БиХ тражи новог селектора


Фарук Хаџибегић неће остати на мјесту селектора фудбалске репрезентације БиХ.

Након дебакла против Луксембурга, бх. стручњак је изгубио повјерње бх. фудбалске владе која ће у наредном периоду изабрати његовог насљедника. 

Змајеви су увезали три везана пораза у квалификацијама за Еуро 2024. године и дошли у незавидну ситуацију. Челници Фудбалског савеза БиХ два дана након утакмице са Луксембургом су сјели са Хаџибегићем и како сазнаје наш портал договорили споразумни раскид сарадње.

Тако бивши прослављени фудбалер након само четири утакмице напушта кормило бх. тма на којем је почетком године замијенио Ивајла Петева. Као најозбиљнији кандидат за његовог насљедника спомиње се Младен Крстајић, тренутно селектор селекције Бугарске. 

Досадашњи селектор "А" репрезентације Босне и Херцеговине Фарук Хаџибегић у наредном периоду више неће обнашати ову дужност.

Јутрос је обављен разговор између предсједника НС/ФС БиХ Вице Зељковића, директора репрезентације Звјездана Мисимовића и Хаџибегића, те је договорен споразумни прекид сарадње са овим стручњаком.

НС/ФС БиХ се захваљује Фаруку Хаџибегићу на раду, труду и професионалном односу током свог ангажмана у "А" репрезентацији Босне и Херцеговине, те му жели много успјеха у наставку професионалне каријере.