Кошаркаши Звезде обезбиједили мајсторицу у финалу АБА лиге :: Semberija INFO ::

 

Кошаркаши Звезде обезбиједили мајсторицу у финалу АБА лиге


Кошаркаши Црвене звезде савладали су екипу Партизана у 4. утакмици финала АБА лиге резултатом 68:56 и тако изборили мајсторицу која ће се играти у Арени.
 
Црвено-бијели су одиграли сјајно прије свега у одбрани, а Партизану су на полувремену допустили само 24 поена, у порпун необичном полувремену, када бисмо га поредили са претходним утакмицама финала до сада.
 
Појавио се фактор Факундо Кампацо у поентерском смислу који је погађао за Звезду у свим битним моментима и на крају меч је завршио са 21 поеном.
 
Уз њега најефикаснији у редовима Звезде био је Огњен Добрић који је сјајно играо посебно у 3. четвртини и постигао 14 поена.
 
Са друге стране за црно-бијеле нико није био посебно расположен, а највише је постигао Данте Егзум 12.
 
Потпуно атипична утакмица када гледамо претходне утакмице финала, Партизан је добро започео меч, а онда је кренула лоша серија у нападу, па је Звезда на полувријеме отишла са +8. Звзеда је на крилима Добрића и Кампаца стигла до максималних +17 и чинило се да Партизан нема шансу да се врати.
 
Ипак, смањили су црно-бијели на -10 на крају 3. четвртине. А онда потпуни пад црвено-бијелих у посљедњој дионици. Партизан је на 3 минута до краја стигао и на -5, али је онда Кампацо одиграо врхунски и ријешио утакмицу прије свега сјајним тројкама.
 
Имао је Партизан шансу да се врати у посљедња 2 минута, али прије свега Пантер није успио да погоди 2 отворене тројке на -5.
 
Гледаћемо 5. меч у београдској Арени, гдје ће домаћин бити Партизан, а тада ћемо сазнати шампиона АБА лиге.

(Српска Инфо)