Меси одабрао клуб, ништа од Барселоне и Саудијске Арабије :: Semberija INFO ::

 

Меси одабрао клуб, ништа од Барселоне и Саудијске Арабије


Након мјесеци нагађања, фудбалска суперзвијезда Лионел Меси наводно је одабрао клуб Интер Мајами у јужној Флориди, те ништа од његовог повратка у Барселону или пута у богату Саудијску Арабију.

Као што је у ББЦ-јевом чланку извјестио искусни шпански новинар Жуилем Балаге, аргентински фудбалер службено је пристао потписати уговор с МЛС тимом Интер Мајами - одбацивши уносну понуду Саудијске Арабије и прилику да се врати у Барселону, гдје је провео првих деценију и пол своје каријере.

"Меси је на крају био у искушењу да пријеђе у Интер Мајами из разних разлога, укључујући животни стил и уговор с великим брендовима који надилази фудбал", пише Балаге, који је 2013. написао биографију о Месију.

Вијест о Месијевој наводној одлуци - бомби за фудбалски свијет, који је жељно ишчекивао његов избор - долази након његове недавне побједе на Свјетском првенству с Аргентином.

Лео је десетероструки освајач наслова Ла Лиге, четвероструки освајач УЕФА Лиге шампиона, а освојио је и Копа Америка 2021. и Олимпијске игре 2008. с Аргентином.


Као што је примијетио Балаге, ово би био први пут да Меси игра у лиги цијеле сезоне изван Европе.
35-годишња фудбалска легенда имала је мноштво опција за наставак каријере.

Био је ту Ал-Хилал из Саудијске Арабије, који му је наводно понудио годишњу плату већу од 425 милиона долара, плус комерцијалне послове, за боравак од двије сезоне. Барселона, тим у којем је провео своје године у успону и одушевио мноштво обожавалаца, такође је била опција, али је екипа наводно планирала понудити 27 милиона долара плату.

Године 2021., након година финансијских проблема, Барселона је била присиљена отпустити Месија. Сљедеће двије године провео је у француском Пари Сент-Жермену, којег је напустио овог мјесеца.

Према Балагугеу, Интер Мајами је улетио с понудом коју Меси није могао одбити - оном која укључује сарадњу с Апплеом и Адидасом на комерцијалним пословима како би "његов бренд постао још већи". Аппле посједује права на свјетско емитовање за МЛС, док је Адидас ексклузивни добављач дресова за МЛС.

МЛС и Аппле разговарали су о томе да Месију дају дио прихода од претплате на Апплеов МЛС Сеасон Пасс пакет, наводи "Атхлетиц". Аппле је такође недавно склопио уговор с играчем о покретању документарца у четири дијела о његовој каријери.

Ако Меси стигне до Мајамија, већ има гдје одсјести. Како преноси "Реал Деал", он посједује стан вриједан пет милиона долара у Сани Ијслс Бичу, који је прије изнајмљивао.

Планирани нови стадион Интер Мајамија на мјесту старог терена за голф Мелрисе је у развоју. Тим, дјелимично у сувласништву Дејвида Бекама и насљедника МасТеца, Хорхеа Маса, тренутно игра на стадиону "ДРВ ПНК" у Форт Лаудердејлу.

(Б92)