АК „Атлетик“ открио нову звијезду: КАТАРИНА БАНДУКА, ВИЦЕПРВАК БИХ У БАЦАЊУ КУГЛЕ :: Semberija INFO ::

 

АК „Атлетик“ открио нову звијезду: КАТАРИНА БАНДУКА, ВИЦЕПРВАК БИХ У БАЦАЊУ КУГЛЕ



Атлетски куб „Атлетик“ из Бијељине основан је прије двије године. Настао је из потребе да се талентованим дјевојчицама и дјечацима на професионалан и педагошки заснован начин „краљица спортова“ представи у свој својој љепоти. У протекле двије године ови људи у Семберију враћају запостављене бацачке и скакачке атлетске дисциплине и, што је  још важније, стално се повећава број дјеце и омладине на њиховим тренинзима.


 
У Тузли је 21. маја одржано Првенство БиХ у атлетици за пионире. Једна од Атлетикових надолазећих звијезда засијала је на овом такмичењу. Катарина Бандука је у Тузли остварила свој лични рекорд бацивши куглу 9.79 метара – довољно за сребрну медаљу и титулу вицешампионке БиХ.



- Атлетику сам почела тренирати крајем прошле године. Раније сам тренирала одбојку и кошарку али се нисам пронашла у тим спортовима. Када сам се појавила на првом тренингу АК „Атлетик“ тренер је, сходно мојој конституцији предложио да се опробам у бацању копља. Међутим, није ишло. Прешла сам на вортекс па на куглу. И онда је кугла почела да иде све боље и боље. До сада сам у овој дисциплини учествовала на три такмичења. Два пута сам била друга и једном пета. Поред самог тренинга, а морам се похвалити да до сада нисам пропустила ни један, свиђа ми се друштво у клубу. Стекла сам много пријатеља, заједно тренирамо шест дана у седмици, сваки пут по 90 минута па још путовања на такмичења, на којима сам опет упознала много пријатеља... Сада могу рећи да сам се нашла у атлетици“, изјавила је Катарина за „Семберске новине“, откривши нам да се још није у потпуности ослободила треме током такмичења.

Њен најбољи хитац на тренингу износи преко 12,5 метара, што довољно говори о њеном таленту и вјештини који ће временом, сасвим сигурно изаћи на видјело.


 
Катарина је ученица шестог разреда ОШ „Вук Караџић“ у Бијељини. Одлична је ученица. Ваннаставне активности је, поред спорта, посветила и учењу енглеског језика тако да се данас може похвалити беспријекорним познавањем овог свјетског језика. Катарина Бандука је 26. фебруара први пут наступила на једном званичном такмичењу. Тада је на Дворанском атлетском првенству БиХ у Сарајеву освојила сребрну медаљу.

- Катарина Бандука је тада наступила по први пут за наш клуб и након само три мјесеца тренирања освојила је сребрну медаљу и титулу вицепрвака БиХ за пионирке у бацању кугле. Ова медаља је свима нама у клубу посебно вриједна ако знамо да у овој категорији у БиХ има фантастичних дјевојчица које годинама тренирају ову дисциплину. Презадовољни смо њеним односом према тренинзима и односом са другим атлетичарима у нашем клубу. Катарина је велики борац и велики друг“, констатовао је Велибор Ковач, први човјек АК „Атлетик.



Он је истакао да је Катарина постала примјер и узор за друге дјевојчице у клубу које тренирају ову дисциплину (Милица Мировић у категорији цицибана, напримјер) те да ће тренери Катарину, због одличних физичких предиспозиција убрзо увести у свијет спринтерских дисциплина.

- Желим да будем што успјешнија у школи. И желим да будем што успјешнија у атлетици. То је мој задатак и моја жеља за будућност. Имам добре услове и за једно и за друго тако да ми не преостаје ништа друго него да учим и тренирам“, са осмјехом је за ,,Семберске новине’’ закључила наш разговор Катарина Бандука.         


Семберске новине - Семберија инфо - И.Гутић