Јокић поставио нови рекорд каријере :: Semberija INFO ::

 

Јокић поставио нови рекорд каријере


Никола Јокић одиграо је партију каријере постигавши 53 поена у поразу Денвера од Финикса 129:124 у 4. мечу полуфиналне плеј-оф серије Западне конференције послије које су тимови изједначени 2:2.

Никола Јокић одиграо је најбољу партију у досадашњем току каријере, али ни то није било довољно да се Денвер са три "меч лопте" за завршетак серије врати у Колорадо, па је умјесто 3:1 у побједама, сада изједначено 2:2.

Српски центар меч је завршио са 53 поена, четири скока и 11 асистенција уз 20 од 30 погођених шутева из игре (66 одсто) и 11 од 13 са линије пенала.

Јокић је постао први центар у историји који је на једном плеј-оф мечу убацио више од 50 поена и уписао више од 10 асистенција.

Послије два неизвјесна меча које је Денвер изгубио у посљедњој четвртини, психолошка предност је дефинитивно на страни његовог ривала.

Најбољи центар свијета одржао је час кошарке, нажалост прије свега својим саиграчима који су на моменте чинило се играли против њега.

Јокић је у једном тренутку у трећој четвртини при вођству Нагетса 88:87 имао 42 постигнута поена и проценат шута из игре виши од 70 одсто.

Оно што је још битнија ствар за Денвер била у том тренутку је чињеница да је репрезентативац Србије оба центра противничке екипе довео у неповољан положај. И Ејтон и Лендејл имали су по четири фаула.

И овај меч је као и претходни ријешен у посљедњој деоници, Денвер је током читавог периода био у заостатку, али је у посљедња три минута имао моментум у нападу и реалне шансе да дође до преокрета.

Ипак двије лоше ситуације у нападу и спријечиле су се између екипе Мајка Мелоуна и побједе на мечу.

На два и по минута до краја меча при резултату 121:116 Денвер је имао прилику да се на један напад приближи ривалу након серије од пет узастопних поена Николе Јокића.

Мајкл Портер украо је лопту Девину Букеру, међутим умјесто да сачека екипу и одиграју позициони напад истрчао је контру нерезонски шутнуо за три и помашио читав кош.

За оно што је урадио, Жељко Обрадовић би га у Евролиги вјероватно удаљио са утакмице.

Нагетси су ипак успјели да се врате, па су на 48 секунди до краја имали напад за потенцијалних минус један или изједначење јер је на семафору резултат био 123:120 у корист домаће екипе. Нажалост, Јокић и Мареј су се спетљали, Никола је на тренутак изгубио лопту, а потом и подбацивање са Ејтоном.

Денвер је изгубио и другу утакмицу у Фениксу и сада је резултат у серији изједначен, оно што више брине су неконстантност Мареја, лоша тимска одбрана и дискутабилни потези Мајкла Портер.

(Независне)