Побједник путује у Француску - 3x3 лига Републике Српске у вашем граду :: Semberija INFO ::

 

Побједник путује у Француску - 3x3 лига Републике Српске у вашем граду


Верс-Понт-ду-Гард град на југу Француске који се налази на око стотину километара од Марсеја и Монтпеља, чији је симбол Понт ду Гард древни римски аквадукт мост, биће дестинација побједника финалног турнира Никшићко пиво 3x3  Републике Српске ове сезоне.

 “Понт ду Гард Цхалленгер 2023” игра се 1. и. 2. септембра, а ово је друга годину у низу да 3x3 Република Српска обезбиједи слот за неки од Челенџера, а све захваљујући подршци Кошаркашког савеза Републике Српске, Кабинету предсједника Републике Српске, као и министарству породице, омладине и спорта Српске.



“Из године у годину се трудимо да омасовимо овај спорт у Српској, да наше екипе оду степеницу више и успјели смо. Поносни смо и на то да је од ове сезоне наша лига од стране ФИБА подигнута на виши ниво када је у питању бодовање. Сигурни смо да је то прави показатељ да радимо добар посао по питању 3x3 баскета у Републици Српској”, кажу из Савеза 3x3 Републике Српске.

Никшићко пиво 3x3 лига Републике Српске почиње крајем маја и играће се у 23 града/општине.



“За сада је познато да ће први лигашки турнир бити у Угљевику, док је план да се почетком августу оконча сезона. У нареднима данима биће познат и цијели календар Никшићко пиво 3x3 лиге Републике Српске за сезону 2023., као и гдје путује шампион лигашког дијела Српске", додају из Савеза.

Поред лајв преноса са свих тунира, из Савеза наводе да публику али играче очекују бројни  новитети који ће бити познати како се буде приближавао почетак сезона, али и на самом отварању исте.