Звезда побједом над Фенербахчеом окончала учешће у Евролиги :: Semberija INFO ::

 

Звезда побједом над Фенербахчеом окончала учешће у Евролиги


Кошаркаши Црвене звезде играли су вечерас против Фенербахчеа на опроштају од ове сезоне Евролиге, а играчи Душка Ивановића су на крају остварили побједу послије продужетка - 91:89.

Утакмица се рјешавала у неизвјесној завршници, а на крају је Ник Калатес шутирао тројку за побједу и није био прецизан.

Партизановци су навијали вечерас за Звезду јер је побједа црвено-бијелих, уз пораз Макабија, односно побједу Партизана над Панатиаикосом гарантовао пето мјесто црно-бијелима. Звезда је "испоштовала" свој дио посла.

Најзаслужнији за побједу Црвене звезде били су Факундо Кампацо са 24 и Огњен Добрић са 22 поена, док је Џонатан Мотли дао чак 27 уз осам скокова.

У првом полувремену боље је стартовао Фенер преко Мотлија и Калатеса, али су убрзо црвено-бијели нашли начин да дођу до егала.

Повукао је Лука Вилдоса добрим потезима, на то се надовезао Добрић који је у првом полувремену убацио 10 поена, а одличан је био и Лука Митровић. Све је то било довољно да Звезда послије 20 минута поведе са 41:39.

У другом полувремену се ушло у егал, константно је било неријешено, а онда је Гудурић промашио тројку за побједу.

Исто то урадио је и Калатес само на крају продужетка, тако да је то значило да је Црвена звезда дошла до тријумфа и на тај начин привела сезону у Евролиги крају.