Ђоковић: Поносан сам на рекорд, долазим у Бањалуку ако будем здрав :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић: Поносан сам на рекорд, долазим у Бањалуку ако будем здрав


Српски тенисер Новак Ђоковић је у одржао је конференцију за медије пред пут у Дубаи гдје ће наступити на турниру из Серије 500.

"Нисам очекивао баш оволико медија, хвала. Ово јесте нека врста традиције, да се испричамо на тениском терену“, рекао је на почетку Ђоковић.

Почело је наравно коментаром на нови рекорд – 377. недјељу на челу АТП листе.

"Хвала на честиткама, изузетно сам поносан што сам направио још један рекорд, овога пута рекорд Штефи Граф. Овом спорту сам подредио све у животу, имам среће да имам велики тим људи око себе и безрезервну подршку породице на овом путу. Трудим се да увек подсетим себе одакле сам кренуо и шта је све обухватало како би се дошло до овога. У овој фази каријере, осећам да морам још више напора да уложим у сваком смислу како бих одржао корак са младим изазивачима. Смена генерација је природна, хвала и Звереву и Беретинију на лепим речима, пријају комплименти ривала. Одувек сам се трудио да будем коректан с колегама и да причамо. Они који се баве тенисом на том нивоу разумеју шта је потребно", рекао је Ђоковић.

Повреда залијечена

Новака чека наступ на турниру у Дубаију, а оно што је најважније је да је повреда која га је мучила у Аустралији залијечена.

"Повреда је санирана, ја се ближим интензитету од 100 посто. Још нисам на том нивоу, али охрабрујуће је. Тимски смо донели одлуку да идем у Дубаи. Амбиције су увек највише", рекао је Новак.

Што се тиче наступа на Мастерсима у САД, Ђоковић још нема одговор:

"За САД зависи од ситуације, чекам одговор и није у мојим рукама. Видећемо како се ствари да се одвијају у наредне две недеље".

Вратио се Ђоковић на причу о првом мјесту на свијету па су стигле нове похвале за Карлоса Алкараса.
"Алкарас је заслужио место број један и гренд слем титулу, имам само речи хвале за њега и на терену и ван њега. Експлозиван, напредује стално, може да игра на највишем нивоу на свим подлогама, сјајан тим предвођен Ферером. Мени прво место није апсолутни приоритет. Тежим увек ка томе, али већ неколико година гледам на то само као на последицу добрих резултата. Приоритет је да останем здрав и да будем у складу са собом на терену и ван њега. Тад знам да могу да освојим било који турнир", рекао је Ђоковић.

"Радујем се доласку у Бањалуку"

Најбољи тенисер свијета је истакао да ће играти АТП турнир у Бањалуци ако буде здрав.

"Радујем се доласку у Бањалуку. Ако будем здрав долазим. Волим да играм. Играо сам давно са Виктором Троициким. Драго ми је што смо добили подршку од Града и Републике Српске. Надам се да ће радови бити завршени на време. Не знам о именима то је у рукама организације. Надам се да ће све бити уреду и верујем да нас чека веома јак турнир",  рекао је Ђоковић

"Српска опен" игра се у Бањалуци од 17. до 23 априла, а турнир носи 250 АТП поена.

О броју титула које ће га задовољити

"Не постоји тај број. Нема га још. Немам крајњи број освојених титула на Гренд слемовима и година до када ћу играти. Некако по аутоматизму после 30 године се поставља питање када је крај. Има пуно тих предвиђања и нагађања. Та 'глад', коју бих ја означио као страст према спорту. Ја волим са било ким да играм тенис, рекреативно, тако да нема одбојности према тенису зато што он одузима толики део мог живота. У професионалном смислу имам жељу да се доказујем. Неко је то оценио као препотетно, ја не мислим да је тако. Онај који има шансу да освоји историјски број титула, он то жели", казао је Новак.

О ривалству са Рафаелом Надалом

"Мислим да бисмо потписали и он и ја да играмо финале Ролан Гароса. Он је дефинитивно мој највећи ривал, броји највише мечева од било ког у историји тениса. Генерацијски смо близу, па смо тако на неки начин и одрасли кроз турнире. Додуше, он је раније почео да бележи резултате. Уз Федерера, највише је на мене утицао. Та ривалства са њим, почетак мечева, увек су ми били енигма како да почнем да их побеђујем", рекао је  Ђоковић.

(Независне)