Џајић и званично кандидат за предсједника ФСС :: Semberija INFO ::

 

Џајић и званично кандидат за предсједника ФСС


Извршни одбор Фудбалског савеза Региона западне Србије предложио је Драгана Џајића за предсједника ФСС.

Предсjедник и генерални секретар западног региона Небојша Живановић и Дарко Брадоњић су потписали једногласну одлуку о кандидовању Џајића.

"Једногласном одлуком, на велико задовољство свих чланова Извршног одбора Фудбалског савеза региона Западне Србије, на седници одржаној 20.02.2023. године у Аранђеловцу, кандидован је Драган Џајић највеће фудбалско име у нашој земљи за председника Фудбалског савеза Србије, за мандатни период 2022-20226, на седници Скупштине ФСС која ће бити одржана 14.03.2023. године са почетком у 14:00 часова у Спортском центру ФСС у Старој пазови", наводи се у саопштењу региона Западне Србије.

Такође, Џајића је подржао и Фудбалски савез Косова и Метохије. Званичан допис у Фудбалски савез Србије требало би да стигне сутра.

Џајић је рођен 30. маја 1946. године, а још као дечак стигао у Звезду са Уба, прво у подмладак, а није му дуго требало да дебитује за сениорски тим.

Први наступ званично је забиљежио 1963. године са 17 година и девет дана, када га је тренер Миша Павић убацио у игру против Будућности.

За Звезду је играо до 1975. године, а након две такмичарске године у Бастији, вратио се на Маракану и одиграо још једну сезону у црвено-белом дресу. Укупно 590 утакмица и 287 голова, а од тога чак 389 званичних мечева.


Б92