Аргентина спрема спектакуларни дочек фудбалерима послије освајања титуле на СП :: Semberija INFO ::

 

Аргентина спрема спектакуларни дочек фудбалерима послије освајања титуле на СП


Фудбалска репрезентација Аргентине, која је освојила титулу на Свјетском првенству у Катару, допутоваће у Буенос Ајрес у уторак око седам сати по централноевропском времену, преносе локални медији.

Експедиција аргентинске репрезентације кренула је данас из Дохе, а задржаће се на аеродрому у Риму због доливања горива.

Аргентински медији очекују да фудбалери новог свјетског шампиона стигну на аеродром у Буенос Ајрес око три сата после поноћи по локалном времену, односно седам ујутру по централноевропском.
 
Потом ће караван са фудбалерима кренути ка главном граду Аргентине.
 
Локални медији истичу да се фудбалерима спрема спектакуларан дочек у Буенос Ајресу, а очекује се више стотина хиљада људи на улицама.
 
Централна прослава требало би да буде организована испред предсједничке палате Каса Розада, а на балкону овог здања требало би да се са пехаром појаве Лионел Меси и његови саиграчи.
 
На овом мјесту одржана је прослава и 1986. године када је Аргентина освојила титулу на СП у Мексику, а трофеј пред навијаче је изнио Дијего Армандо Марадона.
 
Аргентина је синоћ трећи пут у историји освојила титулу свјетског шампиона, пошто је у финалу послије бољег извођења пенала побиједила Француску укупним резултатом 7:5. Меч је послије 90 минута завршен без побједника, 2:2, а послије додатних 30 минута било је 3:3. "Гаучоси" су тријумфовали послије пенала.

(Танјуг)