Велико признање за Атлетски клуб "Атлетик" :: Semberija INFO ::

 

Велико признање за Атлетски клуб "Атлетик"


У Источном Сарајеву јучер је, у склопу манифестације "Вече атлетике" одржан избор за најбоље атлетичаре, тренере и атлетске клубове Републике Српске за 2022. годину. Такмичарска комисија је избодовала успјех у овој години и рангирала најбоље у својим категоријама.
 
Атлетски клуб "Атлетик" из Бијељине је остварио до сада најбољи резултат за град Бијељину. Постоје нешто дуже од годину дана и већ су успјели у Бијељину донијети атлетику са свим њеним дисциплинама. 


 
Тако је Ема Ковач проглашена за најбољу атлетичарку РС у категорији старијих пионира, Павле Ковач је најбољи старији цицибан а Един Хамзић најбољи млађи цицибан за 2022. годину. Бијељина је такође, добила и најбољег атлетског тренера у Републици Српској за ову годину - Срђана Нешковића, тренера АК "Атлетик".
 
Атлетичари овог клуба су у 2022. години освојили 113 медаља, од чега 42 на  републичким и државним а 71 медаљу на међународним атлетским такмичењима. Окитили су се титулама првака БиХ и РС у свим дисциплинама: трчање, кугла, диск, скок у даљ, скок у вис, вортекс, копље. Управа клуба је због одличног успјеха наградила сву дјечицу која тренирају код њих као и родитеље и тренере за несебичну помоћ. Похвално је споменути и први атлетски митинг "Трофеј Бијељине" који су људи из АК "Атлетик" организовали у Етно селу Станишићи у априлу мјесецу ове године.
 
Једна лијепа прича је започета у овом клубу и за сваку је похвалу. Дјеца и тренери позивају све који се двоуме који спорт да изаберу да то буде краљица спорта и Атлетски клуб "Атлетик" а они обећавају сљедеће године још нових медаља, пројеката и митинга.