Укида се још једна забрана за Ђоковића - може у Индијан Велс :: Semberija INFO ::

 

Укида се још једна забрана за Ђоковића - може у Индијан Велс


Организатори Мастерса у Индијан Велсу више неће тражити доказ о вакцинацији навијача, што значи би на турниру послије три године могао поново да игра и Новак Ђоковић.

Турнир у Индијан Велсу ове године нашао се на листи такмичења на којима Ђоковић није могао да игра због одлуке да се не вакцинише.

Међутим, као што се и очекивало српски тенисер наредне сезоне неће имати проблема и моћи ће да игра на овом Мастерсу јер вакцина више није неопходна за навијаче.

Претпоставља се да ће се укидања доказивања о вакцинацији односити и на играче јер ће мечеве без проблема имати прилику да гледају невакцинисани гледаоци.

Након консултација са здравственим и индустријским стручњацима, Индијан Велс 2023. године неће захтијевати доказ о вакцинацији против вируса корона за навијаче који присуствују догађају.

- Наставићемо да пажљиво пратимо ситуацију - пише у саооштењу организатора турнира.

Посљедња два издања у октобру 2021. и марту 2022. захтијевала су доказ о вакцинацији за све навијаче који присуствују догађају.

Новак није могао да уђе у Сједињене Америчке Државе због тога што није био вакцинисан, а самим тим морао је да пропусти турнире у Мајамију и Индијан Велсу, а поред тога још два Мастерса као и УС Опен, док је почетком године депортован из Аустралије.

Повратак српског тенисера у Индијан Велс чекао се три године! Посљедњи пут Ђоковић је на том Мастерсу играо 2019. године када је испао у другом колу, као и годину дана прије тога.

У Индијан Велсу Новак је освојио чак пет трофеја у каријери, а у периоду од 2014. до 2016. везао је три узастопне титуле.

(Глас Српске)