Холанђани у финишу стигли до (не)заслужене побједе :: Semberija INFO ::

 

Холанђани у финишу стигли до (не)заслужене побједе


Фото - Танјуг / АП
ДОХА - Фудбалери Холандије мучили су се пуна 84 минута са Сенегалцима, али су захваљујући Кодију Гакпу, те Девију Класену у надокнади времена спријечили изненађење у групи А и побиједили - 2-0.

Чинило се да ће шампион Африке стићи до вриједног бода, према виђеном до тренутка одлуке можда и сва три, али све је отишло у пропаст. Грешка одбране у комбинацији са лошом реакцијом голмана Едуарда Мендија, те добра реакција Гакпа на сјајно убацивање Френкија де Јонга били су довољни да "лале" стигну до цијелог плијена.

Голман Челзија у деветом минуту надокнаде частио је и Девија Класена који је ставио тачку на меч у којем су Холанђани имали јалову иницијативу, али је било видљиво да у њиховом тиму не постоји играч који може да креира шансу. Де Јонг је преузео палицу и на крају је његов потез практично био вриједан "половине гола" Гакпа.

"Лавови Теранге" имали су зрелије прилике, нарочито у другом полувремену, али ће шансу за пролаз тражити у дуелима са Еквадором и Катаром. Познато је да Алију Сисе не може да рачуна на најбољег играча Садија Манеа, а током премијере из игре су морали да изађу Чеик Кујате и Абду Дијало, па остаје да се види да ли ће бити спремни за меч са Катаром који је на програму за три дана. Сенегалци имају за чим да жале, а најближи поготку били су у 65. минуту када је Булаје Дија добро шутирао, а Андрес Ноперт зауставио његов покушај.


Глас Српске