БОРИС БЕКЕР – ОД ТЕНИСКЕ СУПЕРЗВИЈЕЗДЕ ДО ЗАТВОРЕНИКА :: Semberija INFO ::

 

БОРИС БЕКЕР – ОД ТЕНИСКЕ СУПЕРЗВИЈЕЗДЕ ДО ЗАТВОРЕНИКА


Foto
Некадашња немачка суперзвезда, својевремено и тренер Новак Ђоковића, Борис Бекер се сада навикава на релативну мизерију живота у затвору.

Бекер, 54, се ипак не жали и добро се привикава, рекао је његов дугогодишњи адвокат, Кристијан-Оливер Мозер у петак за телевизију РТЛ.

"Не буни се и не кука. Наравно да му није лепо, али прихвата реалност."
Пориче да се Бекер жалио на храну у затвору или да је чак притиснуо тастер за хитне случајеве, су неистините, рекао је адвокат.

"То је измишљено." Гласине да је 54-годишњак пребачен у посебно, комфорније крило затвора Вандсворт у јужном Лондону, испоставило се, нису тачне. Вандсворт је казнена установа максималне безбедности, у јавности позната по претрпаности и лошим условима.

Мозер је нагласио да је од Бекера добио одобрење за интервју, као и директну информацију. Бекер је крајем априла осуђен на две и по године затвора јер је пре него што је прогласио банкрот, огроман новац покушао да сакрије од порезника и поверилаца.

Притом, већ једном је, пре 20 година, био осуђен за утају пореза, али суд у Минхену му је изрекао казну и условно на две године затвора. Бекер је 1985. постао први Немац и уједно, са непуних 18 година, најмлађи освајач Вимблдона и било мког Грен-слема.

Титулу је одбранио наредне године, а до краја каријере 1999, је освојио и два Слема у Аустралији и један и САД. Често се, међутим, није добро сналазио у слави и богатству.

По пензионисању, улагао је у бренд тениске опреме, коментарисао је тенис за ББЦ, а од краја 2013. до краја 2016. сарађивао је са Ђоковићем. У том периоду, српски тенисер је освојио шест Грен-слем титула, укључујући и свој једини Гарос.

Уз то, са Бекером је освојио и 14 Мастерс 1000 турнира.

(Б92)