Нишикори предао, Ђоковић у полуфиналу Аустралијан опена :: Semberija INFO ::

 

Нишикори предао, Ђоковић у полуфиналу Аустралијан опена


Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Аустралијан опена, након што му је Јапанац Кеи Нишикори предао меч.

Нишикори је Ђоковићу меч предао при резултату 1:0 у сетовима и 4:1 у другом сету за српског тенисера, због проблема са бутним мишићима, а као резултат петочасовног наступа у осмини финала турнира.

Ђоковић је одлично отворио меч и без изгубљеног поена на свом сервису дошао предности у првом сету, а одмах након тога ту предност дуплира брејком након велике борбе на сервису Јапанца. Брејк је потврдио препустивши Јапанцу само један поен и тако дошао до 3:0 у првом сету.

У четвртом гему Јапанац смањује на 3:1, али уз доста потешкоћа јер је Ђоковић поново извршио притисак на њега. Ипак, Ноле није успио да дође до новог брејка. У наредном гему Нишикори је задао мало проблема Новаку, али Србин је ипак био сигуран на свом сервису, да би потом најбољи тенисер свијета поново направио брејк и дошао у прилику да сервира за сет.

То је и урадио и то на спектакуларан начин без изгубљеног поена. Кеи Нишикори је сигурно отворио други сет и одбранио свој сервис за предност. Међутим, Србин наставља гдје је стао у првом сету и поново без изгубљеног поена осваја гем и долази до изједначења. Већ у наредном гему Новак одузима сервис противнику не препустивши му ни један поен.

Ђоковић је потпуно разбио игру Нишикорија и поново му није дао ни један поен на свом сервису, те тако потврдио брејк. Ту се није зауставио и одмах прави други брејк у другом сету. Након овог брејка Јапанац је предао меч.

Био је ово 18. међусобни дуел Ђоковића и Нишикорија, а Србин убједљиво води са 16:2. Овом побједом Ђоковић је дошао до 15 узастопне побједе на Нишикоријем.

Први рекет свијета ће у борби за финале снаге одмјерити са Луком Пујем који је са 3:1 савладао Милоша Раонића.

Извор: Независне новине
Фото: Тањуг/АП