ИНТЕРВЈУ Лука Јовић :: Semberija INFO ::

 

ИНТЕРВЈУ Лука Јовић


Волео бих да се Ајнтрахт и Звезда у Лиги шампиона сретну, било би ми пуно срце да опет истрчим на „Маракану“, каже млади нападач.

Лука Јовић, нападач Ајнтрахта из Франкфурта и репрезентације Србије, шепури се са првог места листе стрелаца Бундеслиге. Овај младић, који је апсолутни хит у Европи, фудбалски је експлодирао у тој мери да за њега у реду стоје великани попут Реала и Бајерна, а посебно је загризла Барселона која, судећи по писању шпанских медија, жели по сваку цену да га доведе на лето и то за 35.000.000 евра.

Приче и цифре да се глава заврти, а како ви гледате на могућност да заиграте крај Месија или Модрића?
- Верујте ми, знате колико и ја. Моји менаџери воде бригу о свему томе, ја сам концентрисан само на Ајнтрахт и на следећу утакмицу. Са обе ноге сам на земљи. Те приче, дакле, не утичу на мене, али наравно да ми импонују - каже Јовић за “Блиц”.

У победи Ајнтрахта над Фрајбургом (3:1) дошли сте до 13. кола у шампионату Немачке, а у Лиги Европе сте други стрелац. Да ли можете у таквом темпу да изгурате до краја сезоне?
- Све ово што сам до сада постигао ми даје већи мотив да радим још више на себи и да оправдавам очекивања која су сада свакако већа. Жеља није спорна, гладан сам голова, надам се да ћу наставити са серијом.

Ваш клуб је у врху Бундеслиге, можемо ли очекивати да у Франкфурт стигне Лига шампиона наредне сезоне?
- Зашто да не? Верујем да можемо да изборимо пласман у најјаче клупско такмичење, у фудбалу је све могуће. Увек би требало веровати и тежити ка највишим циљевима.
 
Репрезентација Србије у квалификацијама за одлазак на Европско првенство у првом колу гостује Португалу. Хоћемо ли зауставити Роналда?
- Можда је заправо и предност то што играмо против најјачег противника на старту квалификација. Сви знамо колики квалитет поседују Португлаци, предвођени Кристијаном Роналдом. Ми ћемо сигурно пружити максимум како бисмо се вратили у Србију са позитивним резултатом. Иначе, група Б у којој се налазимо није лака, али ми листом верујемо у пролаз.

Црвена звезда, ваш бивши клуб, циља дуплу круну ове сезоне?
- По свему ономе што је показала, верујем да Звезда заслужује да одбрани титулу, али и да освоји Куп Србије. Искрено, не сумњам у другачији епилог.

Можда судбина споји Ајнтрахт и Звезду у Лиги шампиона?
- Ја бих то баш волео. Било ми би пуно срце да истрчим поново пред пуну „Маракану“ и заиграм пред “делијама” - закључио је Јовић.

„Човече, не љути се“ у Франкфурту
Лука Јовић, Филип Костић, Мијат Гаћиновић - како српска колонија проводи слободно време у Франкфурту?
- Нас тројица смо нераздвојни. Сваки дан смо заједно, лепо нам је у Франкфурту. Увек нађемо неку занимацију, али је “човече, не љути се” свакодневица - истиче Лука.

Блиц