Бајден са породицом одлучује о наставку кампање :: Semberija INFO ::

 

Бајден са породицом одлучује о наставку кампање


Foto: Tanjug/AP
- Предсједник САД Џо Бајден данас ће разговарати са својом породицом о томе да ли ће наставити трку за реизбор, након што је велики број демократа изразио забринутост послије дебате предсједника против републиканског ривала Доналда Трампа.

Бајден и прва дама Џил у току дана ће се срести с дјецом и унуцима у предсједничком одмаралишту Камп Дејвид, у Мериленду, рекли су извори за НБЦ њуз.

Извори су додали да су разговори породице Бајден неформални.

Демократе , укључујући бившег предсједника Барака Обаму и бившу предсједницу Представничког дома Ненси Пелоси, признали су да је Бајден имао лош наступ у дебати у четвртак, али су јавности саопштили да га подржавају у наставку кампање.

''Ови избори су и даље избор између некога ко се цијелог живота борио за обичне људе и некога ко брине само о себи", поручио је Обама.

Потпарол Ненси Пелоси је изјавио да Бајден и даље има њену пуну подршку, а да се она радује присуству његовој инаугурацији 2025. године.

Истовремено , демократе сматрају да Бајдену треба дати простор да одреди сљедец́е кораке.

Они вјерују да само председник, у договору са својом породицом, може одлучити да ли да настави или да прекине своју кампању раније, а да нец́е добро реаговати на притисак.

''Само двије особе могу да донесу ову одлуку, а то су предсједник и његова супруга. Свако ко не разумије колико ц́е ова одлука бити дубоко лична и породична, није упознат са ситуацијом'', рекао је један од извора.

Бајден је у суботу одржао низ догађаја за прикупљање средстава за кампању у Њујорку и Њу Џерзију, гдје је признао да перформанс на дебати није био добар, али је покушао да увјери донаторе да још увијек може да побиједи на предсједничким изборима против Трампа.

Гласачи широм САД такође су изразили забринутост због гласања за оба кандидата након дебате у четвртак, а један од предложених кандидата да замијени Бајдена је гувернер Калифорније Гавин Њусом, који је јавно подржао актуелног предсједника.
 
(Независне)