Требиње добија видиковац од стакла :: Semberija INFO ::

 

Требиње добија видиковац од стакла


- Требиње ће на неком од узвишења према брду Страч, које је на јужној страни града, у наредних неколико мјесеци добити видиковац од стакла са панорамским погледом на град.

У питању је пројекат вриједан 130.000 марака са ПДВ-ом, за који средства нису упитна и биће обезбијеђена донацијом или из градског буџета.

Идејно рјешење видиковца је урадила група аутора и подразумијева челичну конструкцију са стакленим подом, односно стазом, и подразумијеваће пружање угођаја широког погледа на град из такозване птичје перспективе.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић сматра да ће овакав објекат бити примамљив и за Требињце и Требињке, али и за бројне туристе жељне адреналина, јер ће, како каже, подвиг представљати и долазак до видиковца, с обзиром на то да није планирано постављање мјесто до којег се стиже аутомобилом.

"Пројектна документација је већ завршена и средства обезбијеђена, расписали смо и јавну набавку, тако да, уколико све буде текло по плану, очекујем да ћемо то завршити у наредних неколико мјесеци", каже Ћурић, напомињући да очекују и подршку Министарства трговине и туризма РС.

Каже да су већ разговарали с представницима овог министарства, те да им је обећана њихова подршка, али су апликације упућене и још неким донаторима за сличне пројекте. У случају да се из ових извора не пронађу средства, Ћурић је одлучан да ће се она обезбиједити из локалне касе.

"Надам се да ће ово бити интересантан објекат и за туристе и за наше суграђане, који ће на мало необичан начин уживати у природи и који ће не само посматрати са овога мјеста, већ ће до тог видиковца морати мало и препјешачити, а шетња је веома здрава за све", каже Ћурић.

С обзиром на то да се сличан пројекат од прије три године, на брду Фортица источно изнад Мостара, показао изузетно добрим, ни овај видиковац у најјужнијем граду у Српској неће заостати за мостарским.

(Независне)