Ловци из Србије и Републике Српске ловили у ловишту Јужноафричке Републике код Преторије: АНТИЛОПА КАО ШАШЕ-ЛАПАМПО КАО ДРИНА :: Semberija INFO ::

 

Ловци из Србије и Републике Српске ловили у ловишту Јужноафричке Републике код Преторије: АНТИЛОПА КАО ШАШЕ-ЛАПАМПО КАО ДРИНА


Српски ловци, које су предводили прекаљени ловци Зоран Митрић из Лознице и др Тихомир Веиновић, током посјете ловцима Јужноафричке Републике уживали су у три ловишта код Преторије, гдје је богат фонд разних дивљачи.

У пратњи домаћима, и прије свега Душка Јањића, врсног ловца из Србије, који дуго живи и ради у овој земљи, упознали су, поред осталог, љепоте природе у том делу ЈАР, али и лично се увјерили каква се пажња посвећује њеном очувању и унапређењу ловишта и богатству животиња у њима.Госте из Србије нарочито је одушевило ловиште на самој граници са Боцваном, које, као Србију и БиХ Дрина, природно дијели ријека Лумпапо.

-Нигде на свијету нема тако разноврсног састава антилопа и по љепоти и по величини -каже ловац Зоран Митрић иза ког је богато искуство ловом у читавом свијету, а посебно у Африци. -Овде "столују" дајкер и сејбл антилопе, које су најмање, а ту су и оне тешке од 900 до 1200 килограма.Ту су и свиње са карактеристичним кљовама, које смо, некад, као клинци, могли да видимо само у популарном серијалу "Опстанак". Ловци су, овдје, сјајно организовани и ко дође има сву потребну логистику.Ово је, може се рећи, високи ловни туризам за који, видјели смо, има огромне потенцијале Србија.

Ловци из ЈАР заинтересовани су да упознају ловишта Србије, али и она у Републици Српској са чијим удружењима њихови гости измају сјајне везе од Зворника до Зеленгоре. Ловци из Србије одстријелили су 11 животиња из афричких оаза ловљења, што су камерама овјековечили.

-Ово је велики догађај и доживљај за мене, ново искуство и богато сазнање, не само о лову, већ и љепотама ове земље, али и гостољубивости наших домаћина, са којима ловци, на челу са Зораном Митрићем, одавно сарађују, друже се и размијењују искуства -каже др Тихомир Веиновић, угледни љекар из Новог Сада. -Ништа им није било тешко, не само да нас угосте, већ и покажу баш највеће драгоцјености и пусте да видимо и ловимо заиста оно што је најбоље.