Хаос у Београду уочи вечитог дербија: Хулигани обарали контејнере да успоре полицију (ВИДЕО) :: Semberija INFO ::

 

Хаос у Београду уочи вечитог дербија: Хулигани обарали контејнере да успоре полицију (ВИДЕО)


Foto: Tanjug/AP
Туча за коју се сматра да има везе са вечитим дербијем који се игра од 18 часова догодила се данас у Београду.
Таква сазнања потврдио је Информер, који истиче да је око стотину навијача Црвене звезде напало мању групу навијача Партизана.

Истиче се да су двије особе тешко повријеђене и да је Хитна помоћ изашла на лице мјеста.

Такође , ухапшено је више од 50 особа. Уз све то, додаје се да је један локал у потпуности уништен.

Телеграф  наводи да је, до ескалације група хулигана допло је улици Краљице Марије, а већи нереди спречени су реакцијом полиције.



На друштвеним мрежама појавили су се снимци из улице Краљице Марије и код Вуковог Споменика на којима се види језив сукоб великог броја људи, али и полиција која је кренула у акцију хапшења.

Један од снимака приказује Средачку улицу у којој се види велики број припадника јавног реда и мира, а у опису стоји да су хулигани разваљивали контејнере по улици како би их успорили. Наводи се и да су се крили по зградама како би избјегли хапшење.

"Ухапсили су њих пар, кренули су да бјеже кроз Средачку улазили по зградама да се сакрију. Пообарали контејнере на средину улице да успоре полицију. И Средачка и околне улице пуне полиције, једно вријеме су биле и затворене. Полиција претреса градилишта, вади из кола и зауставља на улици све сумњиве", стоји у опису уз наведени снимак.
 
(Независне)