Цијела Србија на ногама због Данке: Први пут активиран систем "Пронађи ме" :: Semberija INFO ::

 

Цијела Србија на ногама због Данке: Први пут активиран систем "Пронађи ме"


Систем "Пронађи ме" активиран је данас први пут у Србији због нестанка двогодишња дјевојчица Данке Илић у околини Бора.

Како је наведено на сајту пронадјиме.муп.гов.рс, дјевојчица има смеђу косу, браон очи, а висока је око 85 центиметара. У тренутку нестанка на себи имала љубичасте панталоне, маслинасто зелену јакну и црне патике.

Како је Тањугу речено у Полицијској управи Бор, потрага за девојчицом, која је нестала у месту Бањско Поље код Бора око 13 часова је у току. На терену су полиција и ватрогасци, као и грађани који су се укључили у потрагу. Платформа „Пронађи ме“ намењена је за хитно обавјештавање јавности у случају нестанка малољетног лица, који ће омогућити брзу дистрибуцију информација свим грађанима преко ентитета надлежних за информисање јавности, када полиција процени да би објављивање ове инфромације у јавности допринело проналаску детета.

Хитно обавјештавање подразумева слање поруке о нестанку малољетног лица са свим релевантним информацијама и то прекидом ТВ и радио програма, слањем „СМС“ поруке свим грађанима преко њихових мобилних оператера, приказима на екранима на ауто-путу, аеродромима, жељезничким и аутобуским станицама.

(Независне)