Лучић: Политизација школа, бјанко уговори и расипништво преко леђа ђака :: Semberija INFO ::

 

Лучић: Политизација школа, бјанко уговори и расипништво преко леђа ђака


Лучић: Политизација школа, бјанко уговори и расипништво преко леђа ђака
 
Кад помислимо да смо дотакли дно понашањем према јавном новцу увијек нас нешто изненади као сада набавка дезинфекционих средстава за школе која је проведена без законске процедуре у износу од 3,4 милиона КМ. Власт на тај начин тргује будућношћу наше дјеце – истакао је Мирослав Лучић, предсједник КОЛОС-а Српске демократске странке и предсједник Скупштине Града Источно Сарајево.
 
Лучић појашњава да користећи пандемију корона виируса, власт поново злоупотребљава новац супротно од онога како закон налаже.
 
„Некад набавка шатора званог покретна болница и директне набавке које је проводио Институт за јавно здравство РС а данас набавка дезинфикационих средстава која треба да обезбиједе безбједан почетак школске године за нашу дјецу.  Мислим да је то играње са здравом интелигенцијом и судбином наших ђака“ – казао је Лучић.
 
Лучић је истакао да политизација школа очигледно не интересује странке владајуће већине јер ће се и овај изборни циклус на листама многих владајућих странака наћи директори школа.
 
„Сматрам да таква пракса мора бити заустављена јер због ње испашта цио образовни систем а највише испаштају наша дјеца. Неко се коцка са нашом будућности а на то нема право“ – нагласио је предсједник Скупштине Града Источно Сарајево.
 
Он каже да власт, на челу са СНСД-ом, својим сулудим понашањем и расипништвом проурокује већу пошаст него што је то епидемија корона вируса. Лучић каже да власт није мислила ни на процес организовања превоза за ђаке пред почетак школске године.
 
„Инструкције које су достављене од Министарства просвјете и културе РС су стигле касно и сад имамо ситуацију да од двије смјене у које ђаци иду морамо да правимо четири смјене што изазива потребу организвовања додатног превоза у више наврата. С обзиром да је информација из министарства стигла касно, отежан је процес организовања превоза за ђаке у свим крајевима Републике Српске“.   
 
СДС - Сектор за политику и медије