Народна скупштина запримила Додиков захтјев за посебну сједницу :: Semberija INFO ::

 

Народна скупштина запримила Додиков захтјев за посебну сједницу


БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас да је парламент запримио захтјев српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика о сазивању посебне сједнице на којој би било ријечи о заштити виталног интереса Српске у вези са потписивањем меморандума Централне изборне комисије БиХ и Међународне фондације за изборни систем (IFES).

- Колегијум Народне скупштине би у уторак, 1. септембра требало да утврди термин одржавања посебне скупштинске сједнице - рекао је Чубриловић Срни.

Додик је рекао да је јуче упутио захтјев Народној скупштини Српске за одржавање посебне сједнице која би, како очекује, требало да буде одржана 7. или 8. септембра.

Он је истакао да је спровођење избора суверено питање и да је зато недопустиво што се у БиХ жели увести међународна институција која би се бавила овим питањем.

Српски члан Предсједништва БиХ најавио је прије два дана да ће покренути витални национални интерес у вези са потписивањем меморандума између ЦИК-а БиХ и IFES-а - америчке агенције за изборне процесе, јер то задире у суверенитет изборног процеса у БиХ.

​Срна / Глас Српске