Харис прихватила кандидатуру за потпредсједницу САД-а :: Semberija INFO ::

 

Харис прихватила кандидатуру за потпредсједницу САД-а


Иако је већина њеног говора била позитивна, Камала Харис је критиковала предсједника Трампа због расизма и погрешне политике.

Камала Харис ушла је у историју прихвативши номинацију Демократске странке за потпредсједничког кандидата на изборима за предсједника Сједињених Америчких Држава, а током првог говора као прва тамнопута Американка азијског поријекла истакла је важност 100- годишњице 19. амандмана Устава САД-а којим је омогућено женама да гласају.

Она је истакла како су оне жене које су избориле то право „наша инспирација да наставимо са борбом“. Споменувши жене које су јој инспирација, Харис је говорила о својој мајци и о вриједностима суосјећања за све људе које јој је прослиједила.

Навела је како је посвећена вриједностима којима ју је мајка учила, посвећена учењу да иде вјером, а не видом, посвећена визији која је заједничка генерацијама Американаца – оној коју његује Джо Бајден.

„То је визија наше нације као вољене заједнице, гдје су сви добродошли без обзира на изглед, поријекло или кога волимо“, истакла је ова политичарка.

Иако је већина њеног говора по прихваћању кандидатуре била позитивна, Харис је изазвала и предсједника Доналда Трампа и прозвала теорије завјере и расизам у данашњем САД-у који се често повезују са Бијелом кућом.

„Данас се та нација осјећа удаљеном. Неуспјех водства Доналда Трампа коштао нас је живота и животних прилика.“
Истакла је, док држава тугује за тим губицима, како има наде да САД напредује са Бајденом на челу.

„Боримо се за наду, за Америку за коју знамо да може бити, за Америку коју волимо.“

Дан раније, Џо Бајден је на овогодишњој конвенцији Демократске странке прихватио номинацију да буде кандидад демократа на предсједничким изборима ове године гдје ће му републикански ривал бити актуелни лидер Трамп.

​Агенције