АУСТРИЈА: УМЈЕСТО ГУЖВЕ НА УЛАЗУ У ЗЕМЉУ, КОЛОНА ОД 11 КИЛОМЕТАРА НА ИЗЛАЗУ :: Semberija INFO ::

 

АУСТРИЈА: УМЈЕСТО ГУЖВЕ НА УЛАЗУ У ЗЕМЉУ, КОЛОНА ОД 11 КИЛОМЕТАРА НА ИЗЛАЗУ


Foto: APAWeb/Dpa/Peter Kneffel
Велика колона возила створила се на излазу из Аустрије. Медији наводе да се, умјесто гужве на границама при уласку у земљу, колона створила на излазу.

Како преноси Индекс, ријеч је заправо о њемачким туристима који су похрлили у Хрватску, упркос одлуци Аустрије да све своје грађане који дођу из Хрватске стави у карантин. Та одлука је иначе изазвала прави вербални рат између хрватских и аустријских политичара.

Аустрија је Хрватску најприје означила као веома ризичну земљу за путовање када је ријеч о могућности заразе вирусом корона, након чега је донесена одлука да сви који улазе у Аустрију, а боравили су у Хрватској, морају у обавезан карантин.

Упркос очекивањима Аустрије да ће се створити гужве на границама при повратку домаћих туриста, колона на граници је огромна, али у супротном правцу.

Наиме, на изласку из Аустрије створила се колона дуга 11 километара. Аустријски медији, који тај податак објављују с дозом "шока", наводе да су у колони Нијемци који путују према Хрватској и који, како наводе хрватски медији, очигледно не страхују од вируса корона у Хрватској.

Нови лист пише да је претходног викенда у Хрватску ушло више од 80.000 њемачких туриста.

Њемачка није издала негативне препоруке за путовања према Хрватској и Институт Роберт Кох, који прати епидемиолошку ситуацију, није прогласио Хрватску ризичном земљом.

(Агенција)