Километарске колоне на граничним прелазима: Туристи "бјеже" из Хрватске :: Semberija INFO ::

 

Километарске колоне на граничним прелазима: Туристи "бјеже" из Хрватске


ЗАГРЕБ - Хрватски ауто-клуб упозорио је на појачан саобраћај и километарске колоне на граничним прелазима према Словенији будући да су многи туристи одлучили да прекину годишњи одмор након што су Италија и Аустрија уврстиле Хрватску на листу високоризичних земаља због повећаног броја заражених вирусом корона.

Из ХАК-а су навели да је појачан саобраћај у приобалном подручју, те према граничним прелазима Каштел и Плованија према Словенији.

Колона возила дуга је око четири километра, а дијелом се протеже и на Истарски ипсилон, навели су из ХАК-а.

Појачан је и прилив возила према Мацељу према Словенији гдје је колона дуга око два километра.

Упозорење Аустријанцима због путовања у Хрватску на снази је до сутра па многи не желе да ризикују евентуални одлазак у карантин.

Према одлуци италијанске Владе, све особе које из Хрватске улазе у Италију морају имати негативан тест на вирус корона који није старији од 72 сата или се тестирати у року од 48 часова од уласка у земљу.

Одлука се односи на држављане Хрватске, али и на особе које су боравиле у Хрватској, укључујући и италијанске држављане.

Транзит кроз Италију тренутно није ограничен те за њега није потребан негативан тест. Иста мјера сутра ступа на снагу за Аустрију.

У Хрватској је званично на одмору око 3.000 аустријских држављана, али власти сматрају да је бројка и вишеструко већа.

Срна / Независне новине