Специјалистичко-здравствени центар С+Медико: Имају серолошке тестове на антитијела :: Semberija INFO ::

 

Специјалистичко-здравствени центар С+Медико: Имају серолошке тестове на антитијела


Према посљедњим објављеним информацијама, грађани Босне и Херцеговине у Црну Гору и Словенију више не могу ући без обавезног 14-дневног карантина или негативног ПЦР или серолошког теста на КОВИД-19. Због тога све већи број људи се одлучује за серолошки тест или ЕЛИСА тест када се одлуче за путовање.

У Специјалистичко – здравственом центру „С + Медико“ (S+Medico) имају довољно серолошких тестова на антитијела „ЕЛИСА” ИгМ и ИГГ“ на Ковид - 19, рекли су нам у овој здравственој установи. 

 Са овим тестовима може се путовати у Црну Гору и Србију. Наравно, сви они који желе да путују у иностранство, у договору са својим послодавцима, уколико је ријеч о пословним путовањима, односно уколико је ријеч о туристичким путовањима, треба да провјере шта то гранични службеници траже приликом уласка у неку земљу, кажу у „С + Медико, истичући да  цијена једног серолошког теста на антитијела, такозваног „брзог теста“ 35 КМ.

Данијел Пендић, менаџер продаје у “С Медико” каже да овај тест показује присуство антитијела – ИгМ или ИгГ. 
“Ако тест покаже да су ИгГ антитијела позитивна, то значи да је особа била у контакту са заразом и да је пребољела са или без симптома.

ИгМ антитијела расту седам дана након почетка симптома и активна су још седам до 15 дана а онда полако падају. Уколико налаз покаже да су ИгМ тијела позитивна, то занчи да особа има тренутну инфекцију вирусом КОВИД 19.
Постоје и други серолошки тестови које  раде друге установе, но они не показују оба параметра ИгГ и ИгМ, него збирни резултат оба параметра што може довести до нејасноће, да ли особа има инфекцију или је прележала инфекцију, а ти налази нису признати на границама уколико негдје путујете.

Особама које имају позитиван налаз на ИгГ антитијела, а негативан на ИгМ антитијела, и желе да путују у Црну Гору, на налазу се додаје коментар, да пацијент има стечени имунитет на корона вирус и да није заражен”, појашњава менаџер продаје у “С Медико” Данијел Пендић.

Семберија инфо - Љ.Љубојевић